HÍREK

Sajtótájékoztató No. 18. (GALÉRIA)

2015-10-15

Sajtótájékoztató No. 18. (GALÉRIA)

Edzői vélemény: Puskás és más.

László Csaba megtartotta szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatóját a Lantos Mihály Sporttelepen. Kitért a Magyar Kupa mérkőzésre, az NB III-as csapat szerepére, kicsit elemezte a honi labdarúgás helyzetét, majd sor került a szombati, Puskás Akadémia FC elleni bajnoki esélylatolgatására.

– Az első cél az volt, hogy sikerrel túllépjünk ezen a próbatételen is – kezdte a tegnapi, Mezőhegyesi SE elleni Magyar Kupa találkozó értékelését az MTK Budapest vezetőedzője – ami megtörtént. A közhangulat bármennyire azt sulykolja, hogy negyed-harmadosztályú csapat nem ellenfél, azt könnyedén lehet venni, ez nem így van. Erre cáfoltak rá az eredmények is, a Diósgyőr, a Paks, a Puskás Akadémia már búcsúzott is. Az ellenfél tisztelete nagyon fontos, azt kell játszani, amit az NB I-ben, különben véged.

A kék-fehérek szakvezetője így folytatta:

– Szakmailag nézve, új rendszert próbáltunk ki, fiatal játékosokkal. A cél az volt, hogy minél nagyobb konkurenciaharcot építsünk ki, csapaton belül. Ezeket a mérkőzéseket a karakterek mérkőzésének hívom, kiderül a játékosokról, hogy milyen motivációk hajtják őket, a klubért mennyire küzdenek, megvan-e bennük a kellő tisztelet, alázat.

László Csaba a második csapatról is elmondta véleményét:

– Az NB III-as csapat megítélése érdekes, tudatosítani kell a közvéleménnyel, hogy az MTK Budapest olyan úton próbál haladni, ami nem változtatja a filozófiáját, de a filozófiáján belül más mentalitás lépett be. Az első csapatnál nagyon fontos az eredményesség, ennél a részlegnél inkább az átmenet lényeges. Meg kell nyerni minden meccset, de közben az akadémistákat versenyeztetni kell az idősebbekkel. Ha tízedikek lesznek, de közben kikerül, mondjuk három-négy fiatal játékos, akik alkalmasak az NB I-es szereplésre, akkor az is egyfajta siker.

Végül némi kritikával is illette a magyar fiatalokat, a hazai utánpótlást, főként a honi hozzáállást:

– A mennyiség és a minőség közül, mi a minőségre voksolunk. Poór Patriknak a fejlődését épp azzal tudjuk segíteni, ha megtaláljuk a legideálisabb posztját, ahol a legjobb. Onnan akkor, miért kellene elmozdítanunk?!

Arra a kérdésre, hogy ezeket a nevelő szándékú, filozófia síkra vezető gondolatait honnan meríti a következő választ adta:

– Huszonegy évet éltem Romániában, húszat Németországban, a maradék időben tudtam a világ legkülönfélébb pontjain dolgozni. Szerencsémre mindenhol a legmagasabb szinten lehettem edző, de Afrikában, Belgiumban, Litvániában, Skóciában is tanultam sok mindent. Ezeken a helyeken pont ugyanannyira tehetségesek a játékosok, mint itthon. Hozzáállásban, a képzésükben, amivel segíteni tudunk nekik, még javulnunk kell.

A sajtótájékoztató legvégső témája nem is lehetett más, mint az OTP Bank Liga következő fordulója, az MTK Budapest Felcsútra látogat. László Csaba vezetőedző ellenfeléről elismerően, mégis reménytelien nyilatkozott:

– A múltból csak tanulni lehet, márpedig az utolsó három mérkőzésen, úgy érzem elvesztettünk 6 pontot, mondhatni saját hibáink miatt. Megint idegenben játszunk, de szeretnénk most már három ponttal gazdagodni. Otthon kimondottan jól játszik a Puskás Akadémia, Fehérváron, idegenben tudtak két gólt rúgni. Ezek intő jelek, amikre oda kell figyelnünk, főleg a védelemnek. Ugyanakkor mint mindig, most is célratörő focival kell előrukkolnunk, nem vár ránk könnyű meccs, de meg akarjuk nyerni.

– Nagyjából sérülésmentesek vagyunk, de Baki Ákost nem tudjuk még használni – zárta gondolatait a sérültek értékelésével a szakvezető – Vass Ádám játéka is bizonytalan, de ma már edzeni fog. Rúgás utáni bevérzés miatt kellett pihentetnünk, remélem, minél hamarabb rendbe jön. Varga Szabolcs a válogatottban sérült meg, bokarándulás miatt valószínűleg ki kell hagynia a mérkőzést.

A találkozót október 17-én, szombaton 18:00-kor kezdődik a Pancho Arénában, elővételben jegyet ITT tud vásárolni, a szurkolók utazását segítő buszról információkat pedig ITT talál. Élő, szöveges tudósítást adunk a bajnokiról ITT.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman