HÍREK

Sajtótájékoztató a Hidegkuti Nándor Stadionról

2015-07-17

Sajtótájékoztató a Hidegkuti Nándor Stadionról

A Magyar Testgyakorlók Köre elnöke, dr. Deutsch Tamás tartott sajtótájékoztatót a Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol beszélt az eddigi lépésekről, és az építési folyamat elkövetkező feladatairól, illetve a stadion melletti egyéb felújításokról.

„Rendkívül furcsa látvány”, így kezdte mondandóját az MTK elnöke, aki elmondta, hogy határponthoz érkezett a folyamat, ezért is volt aktuális a tájékoztató. A stadion bontása napokon belül befejeződik, tehát az előzetesen kiszabott határidőnek megfelelő ütemben sikerült haladni. A bontás utáni építési munkálatok tervezett megkezdése szeptember elsején esedékes.

Dr. Deutsch Tamás elmondta, hogy a Hidekuti Nándor Stadion újjáépítése során kitűzött cél a nemzetközi zöld minősítés elnyerése, így a bontási munkálatok során keletkezett közel 24 ezer tonna kitermelt talaj, illetve 15 ezer tonna betontörmelék jelentős részét szeretnék felhasználni, az MTK további létesítményeinek fejlesztése során. Ilyen, más fejlesztések például a BKV Előre SC Sporttelep és a Salgótarjáni úti terület, ahol 3-3 új, nemzetközi szintnek megfelelő edzőpályát szeretnének felépíteni, ahol a férfi és női I. osztályú csapat, illetve a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia sportolói is megfelelő körülmények között készülhetnek.

A stadion felújításával párhuzamosan több létesítményfejlesztés is folyik, ami az MTK szakosztályait érinti. Ilyen például a Lantos Mihály Sporttelep, ahol már megkezdődtek az előkészületi munkálatok. A sporttelep felújított létesítményei adhatnak majd otthont az MTK atlétikai, vívó és küzdősportszakosztályainak, illetve a labdarúgó utánpótlás legfiatalabb korosztályainak.

A Lantos Mihály Sportteleppel együtt a városmajori is felújításra kerül, hiszen a Hidegkuti Nándor Stadion melletti sportcsarnok is lebontásra került, így a kézilabda illetve kosárlabda szakosztályainak helyet kell biztosítani. Ennek megoldására a XII. kerületi kosárlabdacsarnokát fogják átalakítani, vagy újjáépíteni.

A Hidegkuti Nándor Stadion használati engedélyét legkésőbb 2016. őszére szeretné a klub megkapni, hiszen az MTK Budapest soron következő szezonjának hazai mérkőzéseit már az új otthonában tervezi játszani. A bajnoki mérkőzések közé iktatják a megnyitót, melyen a kék-fehér csapat a portugál Sporting Lisszabon csapatát fogadja. Ennek tervezett dátuma: 2016. szeptember 21. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman