HÍREK

Rendben volt a rajt, rossz körülmények között is

2016-03-16

Rendben volt a rajt, rossz körülmények között is

Három csaptunk a Kölyökligában, a legkisebbek pedig körmérkőzéses tornán mérettek meg.

Az MTK Budapest 2004-es gárdája – a többiekhez hasonlóan – megkezdte a tavaszi Kölyökliga sorozat mérkőzéseit. A tizenkét évesek az idei első fordulóban a Fáy utcában meccseltek, és két vereség mellett, egy győzelmet arattak.

Mezőkövesd – MTK Budapest 2-1 G.: Pikó Gergő.

Vasas – MTK Budapest U12 2-0

Honvéd – MTK Budapest U12 0-1 G.: Merényi.

Az MTK Budapest 2005-ös együttese is a Kölyökliga tavaszi felsőházában kezdte meg tizenöt fordulós bajnoki szereplését. A tizenegy évesek, a Szabó D. – Varga, Korányi – Lakatos, Katkó, Joó – Lisztes (Sárosi-Menyhei, Zsigmond, Scheidl) összetételű gárdával vágtak neki a megmérettetésnek, és három magabiztos győzelmet arattak a méltatlanul rossz talajú, váci hátsó füves pályán. Célunkat nehezen érhettük el, a szervezők az előírt pálya méretét sem tartották be. Ennek ellenére, fiaink előre tekintettek, és csak a végső cél lebegett a szemük előtt.

MTK Budapest 2005 – Vác 6-0 G.: Lisztes Krisztián (4), Zsigmond Ákos, Varga Bence.

MTK Budapest 2005 – KLC-KTE SI 4-1 G.: Lisztes Krisztián, Lakatos Márk, Zsigmond Ákos, Varga Bence.

MTK Budapest 2005 – Ferencváros 3-2 G.: Katkó Kende, Scheidl Bernát, Lisztes Krisztián.

Az MTK Budapest 2006-os együttesének sem indult könnyen a Kölyökliga szereplése a tavaszi idény felsőházi bajnokságában. Az első játéknapon, ellenfeleinken túl, a legkarakteresebb ellenállási tényezőt a pálya talaja jelentette, mely játékra teljesen alkalmatlan volt, legalábbis azon csapatoknak, akik kombinatívan, gyorsan és minőségi megoldásokat felvonultatva akartak futballozni. Az ellenfeleink többségének már megfelelt, mivel ők inkább a rombolásra rendezkedtek be. Teljesítményünk a fentiek tükrében értékelendő. Akadtak jó pillanataink, szép megoldásaink, összességében azonban hiányzott a gyorsaság és az átütőerő, amely révén egyértelműsíthettük volna a mérkőzések során kialakított mezőnyfölényünket. A következő forduló sikerességét megalapozhatja, hogy jövő héttől újfent szabad téren és nagyobb területen edzünk, lesz idő utolérni magunkat. A tízévesek a Kádár – Farkas, Mudri – Almomani, Mendi, Sus – Guger (Major, Pálvölgyi, Klein) összeállításban szerepeltek, Mendi, Guger,  valamint Pálvölgy emelkedett ki a társaik közül.

MTK Budapest 2006 – Vác VLSE 2-1 G.: Mendi Ronaldo (2).

MTK Budapest 2006 – KLC-KTE SI 3-0 G.: Mendi Ronaldo, Sus Kameron, Klein Konstantin.

MTK Budapest 2006 – FTC 1-1 G.: Mendi Ronaldo.

Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban térjünk rá a legkisebbekre, a nyolcévesekre! Az MTK Budapest 2008-as együttese Siófokon szerepelt, és első hellyel zárta le a nagyon sikeres és örömteli téli szezont, és nyitotta meg a tavaszit. Futballistáink teljesítményéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Az őszi szezonban, az idősebbek között pallérozódtak fiaink, ami nagyon megmutatkozott ebben az időszakban, mert többnyire már a kortársaik ellen kellett bizonyítaniuk. Ezután ismét a nagyobbak következnek, ami elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez. A Kis M. – Konkoly – Vancsura, Varga – Orosz (Kis Zs, Tamás, Tolnai) összeállítású csapatunk, a körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán nagy játékerőt képviselt és teljesen megérdemelten nyerte meg azt. A hiányzók helyére belépők is ambiciózusan meccseltek, köszönet nekik ezért. Varga Marci bekerült a torna válogatottjába.

MTK Budapest 2008 – ETO FC Győr 4-2. G.: Konkoly Patrik (2), Kis Zsombor, Orosz Gergő.

MTK Budapest 2008 – Főnix Gold 5-0. G.: Konkoly Patrik (2), Tolnai Boldizsár (2), Kis Zsombor.

MTK Budapest 2008 – Siófok 0-2.

MTK Budapest 2008 – Vasas 2-1. G.: Varga Márton (2).

Csak így tovább srácok, gratulálunk nektek!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman