HÍREK

Real(is) végeredmény

2016-05-30

Real(is) végeredmény

Hétvégén, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezték a tizenegy éves focipalánták számára kiírt V. Swietelsky-Mészöly Kupát.

Az U11-es korosztályú futballisták számára elittornát szervezett a Mészöly Focisuli SE Budapesten. A világhírű csapatok részvétele kuriózum ebben a korban, a tíz-tizenegy évesek érett futballja lenyűgözte a nézőket és szakembereket is.

Magyar szempontból is sikeres volt a torna, hiszen az MFS által nevelt és szóhoz jutó harminc(!) gyermek méltóképpen képviselte a magyar focit. A Manchester United elleni 5-1-es győzelem, vagy a Dárdai Bence által vezetett Hertha Berlin elleni elődöntő, kifejezetten izgalmas volt, míg a döntő is méltó volt a torna színvonalához. A két nap során többek között az alábbi szaktekintélyek tették tiszteletüket a tornán: Garami József, Kiss László (edző), Kiss László (korábbi 33-szoros válogatott játékos), Kozma István, Lisztes Krisztián, Mészöly Géza, Szalai László.

Az MTK Budapest tizenegy évesei a három csoportmérkőzésen aratott két nagyszerű győzelem mellett, egy vereséget könyvelhettek el. A Manchester United elleni győzelem örökké emlékezetes marad, a Crvena zvezda ellen tudtuk, hogy a továbbjutásért küzdünk, míg a Real Madrid ellen, megcsodálhattuk a kiemelkedően ügyes ellenfelet.

MTK Budapest 2005 – Manchester United 5-1. Gól: Scheidl Bernát (2), Katkó Kende, Varga Bence, Hutás Benedek.
MTK Budapest 2005 – Crvena zvezda 5-3. Gól: Lisztes Krisztián (2), Scheidl Bernát (2), Varga Bence.
MTK Budapest 2005 – Real Madrid CF 0-3.

Az elődöntőben izgalmas, kifejezetten jó találkozón, büntetőkkel sikerült a német gárdát két vállra fektetni, ezzel pedig beverekedtük magunkat a döntőbe.

MTK Budapest 2005 – Hertha Berlin 1-1 (büntetőkkel 4-3) Gól: Katkó Kende (Joó, Scheidl, Lisztes, Katkó).

A torna döntőjében az erősebb, és végig hibátlan teljesítményt nyújtó Real Madrid ellen reális eredmény született, a spanyolok ismét kibabráltak fiatalajainkkal, de a második hely így is dicséretes és megsüvegelendő teljesítmény.

MTK Budapest 2005 – Real Madrid 1-3 Gól: Lisztes Krisztián.

Csapatunk, a torna során a Szabó D. (Gyetván) – Zsigmond, Korányi – Varga, Katkó, Hutás – Lisztes (Lakatos, Füzi, Joó, Pongó, Sárosi-Menyhei, Mamusits, Scheidl) összetételben lépett pályára.

Az V. Swietelsky-Mészöly Cup végeredménye:
1. Real Madrid, 2. MTK Budapest, 3. Hertha Berlin, 4. Dinamo Zagreb, 5. Manchester United, 6. Crvena zvezda, 7. Brommapojkarna IF, 8. Mészöly Focisuli.

Lejobb játékos: Hugo de Llanos Garcia (Real Madrid).
Legobb kapus: Stefan Marinkovics (Crvena Zvezda).
Gólkirály: Adriano Jagusics (Dinamo Zagreb) nyolc góllal.
Legjobb magyar játékos (a résztvevő csapatok edzőinek szavazatai alapján): Scheidl Bernát (MTK Budapest).

További, a labdarúgótornán készített fényképeket IDE kattintva találnak!

Szép volt srácok, szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman