HÍREK

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2015-10-15

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Pancho Arénába látogat az MTK Budapest

A válogatott szünet végéhez értünk, még szoríthatunk a magyar csapatnak, hogy a legjobb harmadik címet elnyerve, egyenes ágon kijusson a 2016-os franciaországi Eb-re, de fókuszba egyre inkább az NB I-es bajnoki forduló kerül. Ezen a héten, szombaton – 18:00 órától – Felcsúton vendégeskedik az MTK Budapest, a csapat következő ellenfele a Puskás Akadémia FC.

Nem nyúlik vissza túl nagy múltra a két klub örökmérlege, mindössze öt meccset játszottak eddig egymás ellen a felek, négy MTK Budapest győzelem mellett egy döntetlen született. Egyetlen alkalommal látták vendégül a kék-fehéreket a Pancho Arénában, 2014 októberében három ponttal utazhatott haza az MTK Budapest. Ugyanakkor az idei szezonban már találkozott csapatunk a Puskás Akadémiával, az első fordulóban, a Fáy utcában 1-0-s győzelemmel kezdett László Csaba együttese. Az eddig egymás ellen megvívott, összesen öt bajnokin nem volt túl nagy góltermés, 1.6-os gólátlagot tudott produkálni a két gárda.

11 forduló után az OTP Bank Liga tabelláján 10. helyen szerénykedik aktuális ellenfelünk, az MTK Budapest a legutóbbi békéscsabai pontvesztés miatt a negyedik pozíciót foglalja el. Hasonlóan izgalmas mérkőzést játszott a legutóbbi fordulóban a Puskás Akadémia is, a sárga-kékek hiába vezettek a bajnok, Videoton otthonában 2-0-ra is, végül három gólt szerezve fordított a fehérvári klub.

Ellenfelünkről nem mondható el, hogy bombaformában várja a 12. fordulót, legutóbbi öt bajnokijukon három pontot szereztek, három döntetlen mellett, kétszer szenvedtek vereséget. Nem sokkal jobb az MTK Budapest mérlege sem, 1 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, ami az aktuális formát illeti, épp ideje, hogy László Csaba játékosai önbizalmat gyűjtsenek és kapaszkodjanak a tabella élmezőnyéhez.

Mindkét együttesnek jól jöhetett a válogatott selejtezők okozta szünet, volt mit elemezni, a fejeknek ki kellett tisztulnia ezen idő alatt.

Nyáron edzőváltás történt Felcsúton, a horvát Robert Jarni, egykoron kiváló labdarúgónak számított, karrierje során a Juventus és a Real Madrid játékosa is volt. Edzői filozófiájával, tanítványai kis híján a regnáló bajnokot is le tudták győzni. Magasra tolt védekezésük mellé fegyelmezett középpálya, magabiztos labdatartás is párosul. Mégis a találkozó esélyesének inkább az MTK Budapest számít, ami a tabellán elfoglalt pozíciók, az aktuális forma és a játékoskeretek különbözőségéből is egyaránt adódik.

Kérdés, László Csaba mennyire nyúl ismét hozzá keretéhez, Poór Patrikkal a védelemben nem várható különösebb változás, nem így a középpályán, ahol az sem biztos még, milyen szerkezetben játszanak majd a fiúk. Vass és Thiam idén mutatott játékára nem lehetet panasz. De vajon mindketten pályára léphetnek, vagy az Újpesten és Békéscsabán is tapasztaltak szerint alakul majd a kezdő? A kétcsatáros játék ismét nagy területet hagyna az ellenfél középpályásainak, márpedig a Sallai Roland, Márkvárt Dávid fémjelezte egység alkalmas lehet annak a területnek a bejátszására.

Könnyebbség a kék-fehérek számára, hogy a válogatottban mindkét meccsen kezdő, Fiola Attila eltiltását tölti majd a következő fordulóban, így vele biztosan nem kell számolnunk, akadnak viszont még Felcsúton tehetséges labdarúgók. Elég ha csak az egykoron MTK Budapest nevelésű játékosokra gondolunk, Tischler Patrik, Lencse László és Fodor Ferenc karrierje is ugyanonnan indult, a Hungária körútról.

Az MTK Baráti Kör és az ultrák buszt indítanak a mérkőzésre. Részvételi díj: 2.500.- Ft. Jelentkezni az ultras1888@gmail.com címen lehet. Indulás a Lantos Mihály Sporttelep elől, a 14:00 órakor kezdődő MTK Hungária FC - Viktória  TREND-Optika FC női Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés után. 

A szombati találkozót nem közvetíti televízió, de az mtk.hu élő, szöveges tudósításán lehet követni a mérkőzést, jegyvásárlásra pedig ITT van lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman