HÍREK

Prosser triplázott, győzelem a második edzőmérkőzésen is

2020-01-12

Prosser triplázott, győzelem a második edzőmérkőzésen is

Nyolc gólt hozó összecsapáson vertük az FC Viktoria Kölnt, Bíró Bence is megszerezte első MTK-s gólját. Folytatás kedden az azeri FK Qabala ellen.

Felkészülési mérkőzés
FC Viktoria Köln (német) - MTK Budapest 3-5 (1-2)

MTK Budapest: Bese (Varga 46.) – Fülöp, Pintér (Baki 46.), Nagy (Varju 46.), Szatmári (Schön 46.) – Cseke (Kanta 46.), Mezei (Kovács 75.), Palincsár (Törőcsik 60., majd Lehoczky 87.) – Prosser (Vass 60.), Bíró (Lencse 60.), Katona (Kwaku 87.).

Vezetőedző: Michael Boris.

Gólszerző: Bunjaku (36.), Koronkiewicz (74.), Tachie (80.) illetve Prosser (16., 18., 48.), Bíró (59.), Lencse (63.)

Egy nappal a kazah FK Okzhetpes elleni 3-1-es siker után Belekben a német harmadosztályú FC Viktoria Köln volt csapatunk ellenfele. Törökországba a mieinknél egy nappal korábban, kedden megérkező gárda pénteken 6-1-re ütötte ki bajnoki vetélytársunkat, a Budaörst.

Michael Boris vezetőedző nyolc helyen változtatott az FK Okzhetpes elleni összecsapáshoz képest, a szombati kezdőcsapatból csak Pintér Ádám, Nagy Zsombor és Cseke Benjámin volt ott ismét a pályán a kezdő sípszótól. Deutsch Bence és Somodi Bence megfázás miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. 

Második téli szerzeményünk, az élvonalbeli DVTK-tól érkező Prosser Dániel szombaton két gólpasszal szolgálta ki társait, az FC Viktoria Köln ellen pedig 18 perc elteltével már két gól állt a neve mellett. Előbb a 16. percben Mezei Szabolcs kiszolgálása után talált be (0-1), majd két minutummal később labdaszerzés után volt eredményes (0-2).

A 36. percben szépíteni tudott a kölni együttes, a korábban a Bundesligában és a svájci élvonalban is megforduló Albert Bunjaku góljával (1-2).

A félidőben öt változatás történt, érkezett a kapuba Varga Bence, a védelembe Baki Ákos és Varju Benedek, a középpályára Kanta József, a balszélre pedig Schön Szabolcs. Utóbbi játékos behozatala után Katona Máté lett a balhátvéd.

Három perccel a fordulást követően Prosser ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Mesterhármasával visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Az 59. percben másik téli igazolásunk, Bíró Bence is eredményes volt, triplája után Prosser ezúttal az előkészítésben jeleskedett (1-4). 

A 60. percben Prosser és Bíró is ehagyta a pályát, de ettől még az ötödik gól nem maradt el. Két perccel beállítását követően Mezei gólpasszából Lencse László talált a kapuba (1-5).

Az utolsó szűk 20 percben kétszer is gólt szerzett az FC Viktoria Köln, előbb a 74. percben Patrick Koronkiewicz (2-5), majd a 80. percben Richmond Tachie is feliratkozott a gólszerzők közé (3-5).

Az utolsó néhány percre pályára lépett két akadémistánk, Lehoczky Roland és Kwaku Agyemang is. A nyolcadik gól után a kilencedik már nem született meg, így egy gólgazdag összecsapáson 5-3-ra legyőztük német ellenfelünket. 

Folytatás kedden az azeri FK Qabala ellen.

Michael Boris értékelése: - Az első két gólt jó letámadás után szereztük, így jó mérkőzést játszottunk. A hajrában könnyebb gólokat kapni, ez történt most is, de jól védekeztünk. Kemény edzéseken, és edzőmérkőzésen vagyunk túl, most jöhet egy kis pihenés. Mindkét mérkőzésen elégedett vagyok a teljesítménnyel, és azzal is, hogy ennyi gólt szereztünk. A fiatalok is kaptak perceket, minden a tervek szerint halad.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman