HÍREK

Profi szerződést írt alá Merényi Ádám

2022-11-25

Profi szerződést írt alá Merényi Ádám

A 2004-es születésű, saját nevelésű labdarúgó már több mint egy éve bemutatkozott a felnőtt futballban és alapembere az ifi BL-ben sikeres csapatunknak.

Profi szerződést írt alá az MTK Budapesttel a pálya több pontján, mindkét oldali szélsőhátvédként, szélső támadóként és belső középpályásként is bevethető Merényi Ádám.

2004-es születésű labdarúgónk már az U12-es korosztály óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedik, az elmúlt évek során az U15-ben és az U17-ben is bronzérmet szerzett együttesünkkel, míg az U19-cel 2021-22-ben bajnoki címet ünnepelhetett - ennek eredményeképp kvalifikált az MTK Budapest az ifjúsági futball nagyszínpadára, az ifi BL-re (ahol tehetségünk az FS Jelgava ellen gólt is szerzett).

Merényi Ádám évről évre alapembernek számít korosztályaiban, 2021 októberében pedig az NB III-as gárdánál is bemutatkozott, a felnőttek között már több mint 30 alkalommal pályára lépett, míg az UEFA Ifjúsági Ligában öt fellépésnél jár.

Dr. Selei András klubigazgató a profi szerződés aláírását követően így nyilatkozott a 18 éves játékosról:

"Ádám egy talpraesett, alkalmazkodni tudó játékos, aki immáron az ifjúsági Bajnokok Ligájában is bizonyította, hogy komoly szinten lehet rá számítani. Igazi „jolly joker”, aki teljesítményével kiérdemelte a profi szerződést és jó példát szolgáltat mindenkinek az utánpótlásban."

Merényi Ádám:

"Megtisztelő érzés, hogy profi szerződést írhattam alá az MTK Budapesttel! Öt éves korom óta ezért dolgoztam, de hiszem és tudom, hogy ez csak a kezdet. Jó érzés, hogy a klub számol velem, azt szeretné, hogy profi labdarúgóvá váljak és segítsek a sikerek elérésében. Rengeteg élmény köt az MTK-hoz, a csapattársak, az edzőtáborok és természetesen az U19-es bajnokság megnyerése, a felnőtt futballban való bemutatkozás, valamint a szereplésem az ifi BL-ben. Büszke vagyok rá, hogy az ősz folyamán már kezdőként kaptam lehetőséget az UEFA Ifjúsági Ligában, majd történelmet írtunk a csapattal, amihez góllal is hozzá tudtam járulni. Több edző is segítette az előrejutásomat, amióta a klubnál vagyok és mindegyiknek sokat köszönhetek, hiszen folyamatosan bizalmat szavaztak nekem, ezzel pedig mindig igyekeztem élni. Ami az idei céljaimat illeti, szeretnék rövid időn belül bemutatkozni az első keretnél, valamint meghatározó szerepet játszani az NB III-as gárdánál. Emellett fontosnak gondolom, hogy felhívjam magamra a korosztályos utánpótlás-válogatott szakmai stábjának figyelmét, hiszen a nemzeti csapatban való debütálás még előttem áll!"

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman