HÍREK

Potenciális EB-résztvevő védővel erősödünk!

2020-12-21

Potenciális EB-résztvevő védővel erősödünk!

A 27 éves Nikolai Alho személyében finn válogatott védő csatlakozik január 1-én klubunkhoz, miután az angol állampolgársággal rendelkező szélső aláírta szerződését az MTK Budapesthez.

Nikolai Alho a legeredményesebb finn klubtól érkezik, a védő eddig a HJK Helsinki csapatkapitánya volt. Eddigi csapatával ötször volt bajnok és kétszer kupagyőztes, egyszer az Európa Liga-csoportkörében szerepelt. 

A 172 cm magas jobb oldali szélső 7-szeres finn válogatott (valamint sokszoros korosztályos válogatott), 2020-ban hat alkalommal is pályára lépett a nemzeti együttesben, amelynek stabil tagjaként jó eséllyel pályázhat arra, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokságon is. 

A szélső eddigi klubjaiban 283 mérkőzésen 31 gólig jutott, valamint kiosztott 36 gólpasszt is.
- Niko gyors, technikás, az egy az egy elleni játékban rendkívül erős, univerzális játékos, aki szélső hátvédként és támadóként is a csapat hasznára lesz. Csapatkapitánya volt Finnország legnagyobb klubjának, valamint stabil tagja a finn válogatottnak. Örülök, hogy minket választott - mondta a hivatalos aláírást követően Polyák Balázs sportigazgató.

Íme, egy bemutató videó a lendületes játékosról.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman