HÍREK

Pót(h)olhatatlan

2014-12-06

Pót(h)olhatatlan

Az MTK Budapest Salgótarjáni úti irodájába csak úgy lehet belépni, hogy jó hangulat és pár kedves szó fogadja az embert. Ennek fő letéteményese két hölgy, egyikük Heves Judit, aki több mint négy évtizede dolgozik a klubnál, a másik pedig Póth Andrea, Domonyai László klubigazgató személyi asszisztense. Andreával beszélgettünk, többek között arról, miként kerül egy nő a labdarúgás közelébe.

– Édesapám révén, már gyerekként a meccsnézések és az MTK-ért való rajongás jelentették a legfőbb hétvégi, hétközi programot. Az öcsémmel aztán egy időben szinte mindenhová elkísértük a csapatot, tehát gyorsan az életem szerves részévé vált a futball. 2009-ben aztán Heves Judit irodavezető eltörte a lábát, és mivel ismertük egymást engem javasolt, hogy helyettesítsem őt négy hónapig, az adminisztratív feladatok ellátásában. Így kerültem a klubhoz és mivel elégedettek voltak a munkámmal, kicsit kitolódott ez a négy hónap. Órára pontosan tudom egyébként, 2009. augusztus. 31-én, pénteken délután kettőkor léptem be először, alkalmazottként az irodába, ahol Vladan Filipovics és Szatmári Lóránd ültek Domonyai László társaságában, és még aznap elkezdhettem fogalmazni életem első szerződését a játékos és az MTK között. A stábból mindenki nagyon kedvesen fogadott, könnyen ment a beilleszkedés.

– Mik a legfontosabb feladataid személyi asszisztensként?

– A játékosok szerződésének megírása és kezelése, a klubliszensz beadása, a jegyértékesítéssel kapcsolatos munkák és a nemzetközi átigazolások szervezése tartoznak a legfontosabb feladataim közé.

– Amikor belép az irodába, azt látja, hogy nincs üresjárat. Van olyan szegmense az MTK-val kapcsolatos napi teendőknek, amibe nem kellett belefolynod?

– Edzést még nem tartottam – mondja nevetve. – Domonyai László szokta mondani viccesen, hogy amíg szabadságra megy, addig én leszek ő. Persze mosolygunk ilyenkor mindketten, de azt hiszem, félig-meddig komolyan gondolja.

[image]

– Mi volt a legjobb élményed az eddig a klubnál töltött öt esztendő alatt?

– Nagyon sok volt! Remek érzés például, amikor egy-egy számunkra fontos játékos szerződését sikerül meghosszabbítani, vagy amikor összejön valamelyik fontos átigazolás. Amikor Kanta József aláírja a következő szerződését, az például mindig emlékezetes pillanat.

– Milyen várakozásokkal tekintesz előre a jövőbe?

– Sok célom és vágyam van. Életem első szerződését, mint mondtam, Szatmári Lóránd és az MTK között írtam meg. Szép lenne, ha a szimpatikus és kiváló képességekkel megáldott labdarúgó egyszer még odakanyarítaná a nevét, az általam elé tett szerződésre. Persze még ennél is van egy komolyabb álmom. Minden hétfőn reggel hatalmas puszival köszöntöm Garami Józsefet a remek hétvégi eredményeket követően és megmondom őszintén, már a fülébe súgtam, hogy cél a bajnoki cím!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman