HÍREK

Pontosztozkodás (GALÉRIA)

2018-10-20

Pontosztozkodás (GALÉRIA)

Nagyot kellett küzdenünk a pontért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3314 néző

Vezette: Pintér Csaba (Huszár, Berettyán, Horváth, Erdős, Bogár)

Gólszerző: Bognár (84.), illetve Batik (36.)

Sárga Lap: Kanta (9.), Pintér (53.), Torghelle (72.) illetve Batik (45.), Nagy (56.)

MTK Budapest: Kicsak – Baki (Lencse, 68.), Pintér, Balogh, Szelin (Katona, 45.)– Gera, Bognár, Vass Ádám, Kanta (Farkas, 58.), Schäfer – Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Baráth – Heffler, Banó-Szabó (Pilik, 61.), Hidi, Nagy (Holdampf, 73.), Kukocs (Tischler, 79.) – Holender, Oliveira

Vezetőedző: Supka Attila

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában igazi rangadóra került sor, hiszen a második helyezett Budapest Honvédot láttuk vendégül. A vendégek előtt adódott az első lehetőség, amikor Batik elé került a játékszer a tizenhatoson belül, azonban a lövés pontatlanra sikerült.

A mieink először Bognár révén, a 13. percben veszélyeztettek, de a labda elkerülte a kaput. Nem sokkal ezután néhány percig a Honvéd kapuja előtt zajlott a játék, a vendégek védői viszont sikerrel állták a rohamokat.

A 27. percben Gera lódult meg a jobb oldalon, majd nagy helyzetben lőtt, kísérletét azonban Gróf ütötte szögletre. Tíz perccel később a bal oldalról végezhetett el szögletet a Honvéd: a rövidsaroknál Kamber csúsztatott bele a labdába, a hosszún pedig Batik érkezett és bólintott közvetlen közelről a kapunkba.

A 40. percben Kanta végezhetett el ígéretes helyről szabadot, a labda Schäfer elé került, akinek a pöckölésébe az utolsó pillanatban beleléptek a védők, így egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második félidőre Szelin helyett Katona érkezett, mivel előbbi sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. A fordulás után az első helyzet Holender előtt adódott, azonban a támadó a kapu fölé lőtt, miután betört a tizenhatoson belülre.

Az 56. percben Bognár próbálkozhatott 25-ről, szabadrúgásból, lapos kísérletét Gróf szögletre ütötte. A második játékrészben nagyrészt nálunk volt a labda, sok időt töltöttünk a vendégek térfelén, de ziccerig nem igazán jutottunk el. A 68. percben Kukocs adhatott be a bal szélről, Danilo fejese viszont elment a kapunk jobb oldala mellett.

A 74. percben Bognár rúghatott szabadot a fekete-pirosak térfelén, ívelésére Pintér érkezett, de a labda a kapu fölé szállt. Öt perccel később Bognár gyorsan elvégzett, lapos szöglete Farkast találta meg, viszont a lövés nem sikerült jól.

A 83. percben a kispestiek is eljutottak helyzetig, de Kicsak óriásit védett Holender bombájánál. Egy perccel később jött a megérdemelt egyenlítés: Torghelle próbálta meg a tizenhatoson belül visszasarkazni a társak elé a labdát, a Honvéd védelem hibázott, Bognár pedig könyörtelenül lőtt a hosszúba.

A 90. percben előbb Lencse előtt adódott lehetőség, majd Danilo került helyzetbe, de mindkét esetben észnél voltak a kapusok, így végül 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman