HÍREK

Pontosztozkodás a Győr ellen

2022-10-09

Pontosztozkodás a Győr ellen

Hiába szereztük meg a vezetést, nem sikerült itthon tartani a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–ETO FC Győr 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Pillók Ádám (Hanyecz, Becséri, Aradi)

Gólszerző: Kovács Mátyás (28.), illetve Toma (81.)

Sárga lap: Kata (40.), Kovács Máté (67.), Zsóri (76.), Bognár (83.) illetve Csonka (45.), Benczenleitner (59.), Priskin (65.)

MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zsombor (Nagy Barnabás, 76.), Medgyes (Palincsár, 64.) – Kata, Lehoczky, Mezei (Kovács Máté, 24.) – Bognár, Futács (Zsóri, 64.), Kovács Mátyás (Horváth, 76.)

Szakmai igazgató: Bognár György

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Balázs (Kovács Krisztián, 46.), Papp, Csinger, Csonka – Benczenleitner, Toma, Tuboly (Vitális, 69.), Kiss Bence (Kovács István, 46.), Borsos (Babati, 69.) – Óvári (Priskin, 46.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az ETO FC Győr gárdáját látta vendégül. A győriek a legutóbbi három fordulóban nem tudtak győzni, tehát a mieinkhez hasonló széria után utaztak a fővárosba.

A találkozó első harmadában kevés helyzetet láthattunk: a 16. percben Somodi távoli lövést hárított, majd három perccel később a másik oldalon Fadgyas tolta ki Bognár emelését. A 22. percben Medgyes remek szólója után a bal oldali centerezést Futács elől rúgták ki, majd Kata lövését fogta Fadgyas. A 24. percben Mezei sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Kovács Máté érkezett helyette.

A 28. percben sikerült megszerezni a vezetést: Kovács Mátyás kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd rendkívül pontosan lőtte ki a hosszú sarkot (1-0).

A 34. percben szöglet után veszélyeztetett az ETO, de elsuhant a fejes a kapunk mellett, három perccel később pedig Toma távoli bombája pattant kifelé a kapufánkról, így egygólos előnnyel mehettünk pihenni.

A második félidő első helyzetét mi jegyeztük: a 48. percben Kovács Mátyás ment el a szélen, Katához készített le, aki tíz méterről lőhetett, ám kísérletét blokkolták. Öt perccel később Bognár szöglete Kovács Mátéhoz pattant, aki 12 méterről lőtt, lövését kiütötte Fadgyas, ezután a bal oldalról beadott labdát Bognár lőtte el keresztbe.

Az 55. percben ismét Kovács Mátyás húzott el a bal oldal oldalon, visszagurítása picit Futács mögé jött, aki így nem tudta gólra váltani a támadást. A 62. percben Borsos kapta meg a labdát a tizenhatos vonalán, életerős, lapos lövése a rövid kapufáról kifelé pattant.

A 71. percben majdnem egyenlített a Győr, de Priskin ziccerébe Szépének még sikerült picit beleérni, így a labda fölé ment. A 75. percben Kovács István lőhetett Kovács Mátyás rossz felszabadítása után, de szerencsére nem találta el a kaput.

A 81. percben egyenlített a Győr: Benczenleitner bal oldali beadása után Priskin lövését még védte Somodi, de a kipattanót Toma a rövidbe rúgta (1-1).

A hajrában még Vitális és Kovács Krisztián hagyott ki helyzetet, de újabb gól már nem született, így döntetlennel végződött a találkozó.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman