HÍREK

Pintér: Csak az érdekel, hogy az MTK-val minél sikeresebb legyek!

2018-08-24

Pintér: Csak az érdekel, hogy az MTK-val minél sikeresebb legyek!

Nyáron tért haza az MTK Budapesthez Pintér Ádám, aki tapasztalata, rutinja és játékintelligenciája révén komoly erősítésként érkezett klubunkhoz.

A 30 éves válogatott futballistával a rajtról, a saját teljesítményéről és a jövőjéről beszélgettünk.

Amikor hazaszerződtél, klubunk nem csinált titkot abból, hogy egy visszautasíthatatlan külföldi ajánlat esetén még fontolóra veheted azt, hogy ismét légiósnak állj. Az átigazolási időszak még nem ért véget, mit lehet tudni a jövődről?
- Maradok! Nagyon jó döntésnek érzem az elmúlt hetek alapján azt, hogy hazaigazoltam korábbi klubomhoz. Az elsődleges célom az, hogy az MTK minél eredményesebben szerepeljen, jelenleg mindent ennek rendelek alá. 

[image]

10 pontot szereztünk 5 forduló alatt. Mennyire vagy elégedett ezzel?

- Mindenféleképpen jó rajtnak nevezhető ez, még ha bosszankodhattunk is a legutóbbi bajnoki után, hogy 2 pontot hagytunk kicsúszni a kezeink közül. Azért kell dolgoznunk, hogy ez a 2 pont ne hiányozzon nekünk a folytatásban, hiszen vannak céljaink, szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán. Azokat a hibákat, amiket vétettünk, ki kell küszöbölni, és akkor még eredményesebb csapat lehetünk. Hiába vagyunk újoncok, az MTK Budapestre a múltja és a sikerei alapján mindenki nagy klubként tekint - jogosan. Akármelyik ellenfél meghallja az MTK nevét, tudja, hogy kemény meccs vár rá, szerintem ez ebben a szezonban fokozottan igaz ránk: ha egy csapat pontot vagy pontokat akar elvenni tőlünk, az nagyon kemény csatára számíthat.

Az eredményes rajt annak fényében is jó eredmény, hogy a sors többször is megnehezítette a csapat helyzetét, hiszen szinte meccsről meccsre változtatni kellett a védelem összetételén. 
- Valóban sérülések nehezítették a dolgunkat, volt, hogy nekem is le kellett jönnöm, akadt, hogy valamelyik csapattársamat kellett lecserélni kisebb sérülés miatt, míg Buci hosszabb időre dőlt ki. Ezek azok az akadályok, amiken át kell lépni, számomra viszont örömteli volt, hogy akárki is játszott a védelemben, mindenki úgy állt hozzá, hogy élni kell azzal a lehetőséggel és játékperccel, ami számára jut, hiszen erős a konkurencia.

Saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
- Van még hová javulnom. Hosszabb kihagyás után vagyok, ezért még nem értem el arra a szintre, ahová szeretnék. Hétről hétre azért dolgozok, hogy minél jobb formába kerüljek.

Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy például legutóbb Debrecenben az egyik gólunk előkészítésében komoly szerepet vállaltál egy hosszú indítással.
- Egy labdaszerzés után láttam, hogy el tudom indítani Myke-t, aki utána remekül ívelt Lencse Laci fejére. Ezek azok a pluszok, amikkel meg lehet lepni az ellenfelet, minél több ilyet szeretnék magamtól látni a folytatásban is. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman