HÍREK

OTP Bank Liga 27. forduló: MTK Budapest-DVTK (BEHARANGOZÓ)

2016-04-08

OTP Bank Liga 27. forduló: MTK Budapest-DVTK (BEHARANGOZÓ)

Az MTK Budapest tartja második helyét az NBI tabelláján. A következő feladat, a fővárosiak egykori edzőjének, Egervári Sándor DVTK-jának legyőzése lesz.

Fölényes, hétközi győzelmével, melyet hazai környezetben – Dunaújvárosban – arattak, Teodoru Vaszilisz tanítványai őrzik dobogós helyüket. A bajnok Ferencváros mögött 22 pont hátrányban, 46 egységgel második jelenleg az MTK Budapest, egy győzelem előnnyel, az Újpest előtt.

A bajnoság 27. fordulójában (nem elírás, korábbról helyezték ide a meccseket) a szombat esti ellenfél azonban, az idén kiegyensúlyozott NB I-ben nem muzsikál ilyen jól. A DVTK szinte biztos bentmaradó, kilencedik helyük mégis csalódás lehet a miskolci szurkolók számára, előzetesen ezzel a kerettel vélhetően jóval többre számítottak Borsodban.

A múlt eredményeit vizsgálva, ugyancsak az MTK Budapest fölényére bukkanunk. A 85. bajnoki összecsapás előtt 44 budapesti, 20 miskolci győzelem született, 20 döntetlen mellett, ráadásul az eddigi mérkőzéseken szerzett gólok tekintetében is nyomasztó a kék-fehér dominancia.

A több, mint kétszer annyi győzelemmel bíró fővárosiak, közel kétszer annyi gólt is lőttek a mindenkori DVTK labdarúgóknál, 170-89 a 84 bajnoki gólaránya. Erre szolgál jó példaként a felek augusztusi mérkőzése is, 5-0-ra győztek Torghelléék, az akkor még nem Egervári Sándor irányította borsodiak ellen.

A közelmúlt mérlege már árnyalja a képet, a 4 győzelemmel, 1 vereséggel megvívott legutóbbi 5 bajnoki kiváló eredmény Teodoru Vaszilisz gárdájától, de kollégája, az ex-MTK edző Egervári Sándor is büszkélkedhet a Diósgyőr 3-1-1-es mérlegével. Vendégként mindössze egy mérkőzést nyert idén a DVTK, négy döntetlen és tíz vereség mellett, amely szintén igen jó előjel.

Nincs könnyű helyzetben a budapesti kék-fehérek vezetőedzője, Torghelle Sanyi felépülése továbbra is folyamatban van, Marek Strestik vélhetően nem lesz bevethető hétközi sérülését követően, Vass Ádám pedig tizedik sárga lapját gyűjtötte be szerda este a Békéscsaba ellen, ami automatikus eltiltást jelent. Helyét a fiatal Hajdú Ádám töltheti be, aki a hétközi forduló álomcsapatának is tagja lett, nem mellesleg szépségdíjas góllal hálálta meg mestere bizalmát, a labdaszerző középpályás posztján.

Megtévesztő lehet a miskolciak idei szereplése, hiszen a várható kezdőjük mellett, olyan játékosok beállására is lehet számítani, mint Nikházi Márk, a volt MTK-s Halmai Ramon, vagy épp az egyik legtehetségesebb fiatal magyar középpályásnak tartott Kitl Miklós. Mellettük igen jó góllövői is vannak a piros-fehéreknek, az olasz Napolitól kölcsönvett Novothny Soma 7, Barczi Dávid és Bacsa Patrik 4-4 találatot jegyzett már idén.

A mérkőzés szombaton 18:00 órakor kezdődik, televízió nem közvetíti majd az eseményeket, nem így az mtk.hu, ahol élő, szöveges tudósítást találnak. Hasznos jegyinformációkért kattinstanak IDE.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman