HÍREK

Öt gól ősszel, öt gól tavasszal - oda-vissza kiütötte NB III-as csapatunk a Ceglédet

2023-04-26

Öt gól ősszel, öt gól tavasszal - oda-vissza kiütötte NB III-as csapatunk a Ceglédet

Nagy pofont osztott ki Kanta József vezetőedző együttese a hétközi fordulóban!

NB III-as csapatunk a hosszabb pihenő után sűrűbb időszakba kezdett, hiszen az Újpest II legyőzése után szerdán már a Ceglédi VSE-vel nézett farkasszemet a 34. fordulóban.

Kanta József vezetőedző az ősszel ezen a találkozón tért vissza az MTK Budapest II kispadjára és a csapat rögtön egy 5-0-s sikerrel "köszöntötte" őt - ennek a megismétléséhez az első keret tagjai közül ezúttal Csenterics Adriánt, Amedome Godwords-öt, Kapronczai Gergelyt és Molnár Ádint "kapta meg" a szerdai meccsre.

Ez pedig nem is kezdődött rosszul, hiszen az első tíz percben két helyzetet is hozott a Kapronczai-Barkóczi koprodukció: előbbi beadását utóbbi fejelte rá, de Klemenc mindkétszer hárítani tudott. A 22. percben viszont már tehetetlennek bizonyult. Ekkor Törőcsik verte meg egy-egy csellel két védőjét, majd a tömegben, 20 méterről, laposan, viszonylag gyengén lövéssel próbálkozott. Ez egy védőről épp Molnár Ádin elé pattant, aki átvétel után kilőtte a jobb alsót (1-0).

Az elsőre pedig kis híján jött a második, hiszen a 24. minutumban Molnár kevergetett a tizenhatoson, kétszer is visszapattant elé a labda, majd nagy ziccerben, 8 méterről a bal felső fölé lőtt. Ezután Ryaskho riogatott egy szabadrúgással - elzúgott a léc felett -, a 33. percben pedig újra a hálóban táncolt a labda.

Molnár Ádin szöglete kanyarodott középre, Dóra pedig mindenkinél magasabbra emelkedett és még éppen irányítani tudta a fejest, méghozzá a kapuba (2-0)!

A szünetben Molnár és Szőke helyére Juhász Levente és Balogh Bence érkeztek, ez pedig hamar meghozta a gyümölcsét. Először ugyan még egy lapos szabadrúgás kipattanóját Annus vágta rá - Csenterics védett -, de aztán az 55. percben Juhász Levente bal oldali elfutását a középcsatár Balogh tökéletes ütemben érkezve bólintotta védhetetlenül a kapuba (3-0).

A folytatás is ugyanilyen szép volt. Két perccel később Godwords játszott Juhász Leventéhez a félpályán, ő pedig rátolta a rendezetlen ceglédi védelemre. A tizenhatosra érve nem jutott tiszta lehetőséghez, ezért lekészített az érkező Barkóczinak, aki 18 méterről azonnal lőtt, lökete pedig megpattanta vendégek jobbhátvédjén, Juhász Andráson, becsapva a kapust: 4-0!

A 62. percben bevittük az ötödik találatot is, egy jobb oldali szabadrúgás a védőkről lepattant, éppen Balogh Bence elé, aki kissé jobbról magabiztosan ellőtte a kapus mellett (5-0).

A hajrá ezt követően kevesebb izgalmat rejtegetett. Már az utolsó tíz percben jártunk, amikor Csenterics fogta Ledacs-Kis lövését, aztán Juhász Levente lőtt 17 méterről kevéssel fölé, végezetül Orlov 8 méteres, kissé kiszorított helyzetből leadott lökete suhant el kapufánk előtt.

Az MTK Budapest II így 5-0-s, kiütéses sikert aratott a Cegléd ellen és az ESMTK döntetlenjének következtében (egy meccsel kevesebbet játszva) 6 pont távolságra lopózott a dobogós helyekhez képest a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 34. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Ceglédi VSE 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Balogh B. (55., 62.), Molnár Á. (22.), Dóra (32.), Juhász A. (öngól, 57.)

MTK Budapest II: Csenterics - Guth, Dóra, Matviiv (Juhász B., 66.), Godwords, Kapronczai - Bene, Szőke (Juhász L., 46.) - Törőcsik (Asante, 76.) - Molnár Á. (Balogh B., 46.), Barkóczi (Kustudic, 66.)

Ceglédi VSE: Klemenc (Tóth R., 60.) - Juhász A., Schmidtka, Ryaskho, Telinger (Orlov, 74.) - Markó, Ungureán, Kovács K. - Papp Gy. (Ledacs-Kis, 60.), Annus, Ványi (Barna M., 74.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman