HÍREK

Országos focivetélkedő indult Hidegkuti Nándor tiszteletére

2022-11-28

Országos focivetélkedő indult Hidegkuti Nándor tiszteletére

A csatárfenomén tiszteletére a DUE Médiahálózat és az MTK Budapest egy nagyszabású játékot indított Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak néven. A Teszt kitér a magyar válogatott több évtizedes sikereire és az elmúlt évek fantasztikus győzelmeire.

Száz évvel ezelőtt született az MTK Örökös Bajnoka és Örökös tagja, az Aranycsapat csatára, Hidegkuti Nándor. A legendás labdarúgó 302 mérkőzésen 202 gólt lőtt MTK-mezben, olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett az Aranycsapattal, az angolok elleni 6:3-as mérkőzésen pedig mesterhármast ért el. A csatárfenomén tiszteletére a DUE Médiahálózat és az MTK Budapest egy nagyszabású játékot indított Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak néven. A Teszt kitér a magyar válogatott több évtizedes sikereire és az elmúlt évek fantasztikus győzelmeire.

Magyarország a 10 millió szövetségi kapitány országa – mondják sokan, és van benne igazság: bárhol is tartson a magyar futball, óriási érdeklődés övezi. A fociláz csak fokozódik, ha a nemzeti válogatott vagy valamelyik klubcsapatunk nemzetközi sorozatban vetélkedik. A DUE Médiahálózat lényegében egy űrt tölt be azzal, hogy az olyan nagy sikerű játékok után, mint a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak, a Nagy Diák KRESZ-teszt vagy a Nagy Diák Agrárteszt, elindította a Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak versenyt az MTK Budapest támogatásával. Az időzítés sem véletlen, ugyanis – amellett hogy épp tart a labdarúgó világbajnokság - száz évvel ezelőtt született az MTK Örökös Bajnoka és Örökös tagja, az Aranycsapat csatára, Hidegkuti Nándor. A csatárfenomén tiszteletére hívták életre a Focitesztet, mely feleleveníti a magyar labdarúgás múltját és jelenét, az Aranycsapat, és legendás csatára, Hidegkuti Nándor sikereit, valamint a magyar válogatott közelmúltbéli remek szerepléseit. Természetesen kitér az 1938-as és 1964-es VB-ezüstéremre, a három olimpiai aranyra, a legendás 6:3-ra, a 2016-os EB-csoportgyőzelemre vagy akár az idei, németek elleni lipcsei, és az angolok elleni wolverhamptoni diadalra.

A 18 kérdéses tesztet a játék első, online fordulójában április 30-ig bárki kitöltheti a nagydiaktesztek.hu oldalon, de a középdöntőben már csak a 14 és 24 év közötti fiatalok vehetnek részt. Az online teszt kitöltői közül az ezer legjobb játékos kap majd meghívást a középdöntőbe, melyet 2023. május 25-én és 26-án rendeznek Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legeredményesebb 10 játékos jut be.

A győztes, majd a második és a harmadik helyezett három nyereményből választhat: egy 2 személyes, 4 napos utazást Londonba, vagy egy Samsung Smart LED televíziót, vagy egy Samsung Galaxy 5G mobiltelefont vihetnek haza.

A játék fő támogatója az MTK Budapest, további támogatója pedig a Prohuman Diákmunka.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman