HÍREK

Nyugatra utazunk

2017-10-21

Nyugatra utazunk

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában újabb idegenbeli mérkőzés vár ránk.

Együttesünk vasárnap a gyengélkedő Soproni VSE otthonába látogat. A nyugati alakulat eddig mindössze egyetlen meccsét tudta megnyerni, háromszor ikszeltek és kilenc alkalommal vereséget szenvedtek. Azt az egy győzelmet viszont október elején aratták, méghozzá a harmadik helyezett Kazincbarcika ellen, így akár képesek lehetnek meglepetésre.

A mieink egyre jobb játékot mutatnak, amit mi sem bizonyít jobban mint az, hogy múlt vasárnap 3-2-re legyőztük idegenben a Gyirmótot. A győzelemnek köszönhetően immáron négy ponttal vezetünk a második helyezett Kisvárda és tíz egységgel a már említett KBSC előtt. Idegenbeli mérlegünk ugyan nem tökéles, hiszen a Dorog ellen vereséget szenvedtünk szeptember közepén, de azóta sorozatban négy mérkőzést sikerült megnyernünk.

A két együttes mindössze kétszer találkozott egymással, mindkétszer az NB II 2011-2012-es idényében. Hazai pályán sima, 4-0-ás győzelmet aratott akkor az MTK, idegenben azonban 1-1-el végződött az összecsapás, így akkor pontot tudott menteni a Sopron, de a mérleg így is nekünk kedvez. Akkor a pontvadászatot mi nyertük, a Sopron pedig a 14. helyen zárt. A mi esetünkben hasonló végkifejlettel idén is kiegyeznénk, de messze még a bajnokság vége. 

Feczkó Tamás ezúttal nem számíthat Lencse Lászlóra, aki lábközépcsont-zúzódást szenvedett a Gyirmót ellen Varga Péter belépőjét követően, Farkas Balázs lágyéksérvműtét előtt áll, Talabér Attila felszakadt szemhéjával bajlódik, míg Takács Ronald arcüreggyulladás miatt nem lehet ott a csapatban. Visszatérhet ugyanakkor a kezdőbe Schäfer András és Korozmán Kevin, akik utánpótlás-válogatott szereplésük miatt pihenőt kaptak a Gyirmót ellen.

A találkozót Oláh Gábor vezeti, munkáját Radványi Ádám, Kulman Tamás és Baghy Csaba segítik. A mérkőzéssel kapcsolatos jegyinformációk ITT találhatóak.

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Soproni VSE – MTK Budapest
2017. október 22. vasárnap 17:00 – Soproni Városi Stadion


 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman