HÍREK

Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest - április 25. 16:00 (2. rész)

2015-04-24

Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest - április 25. 16:00 (2. rész)

A bajnokság 80 százalékán vagyunk túl, de az alapvető kérdések még nem dőltek el, csupán leszűkült a várományosok köre. A nyírségiek kiszűkültek a kieső jelöltek közül, az MTK beszűkült a dobogó esélyesek közé.

Ugyan a nyújtott őszt is a tizenegyedik helyen zárták a Spartacus játékosai, csak pontban szélesebbre húzták az ollót. Az első tizenhét fordulóban megszerzett 15 pont nincs egyes átlag. A tavaszi hét meccsen összegyűjtött 11 viszont, erős másfeles. Így, az utolsó – még kieső – Pápától 8, a kiesési zónától 7 pontra távolodtak el. Tekintve a hátralévő hat fordulót, előnyük nehezen behozható.

– Jó formában lévő MTK-t fogadunk szombaton, és nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, mást játszunk majd, mint a Honvéd ellen a Ligakupában. – mondta Mátyus János vezetőedző a hazaiak honlapjának. –  Hátul stabilabbnak kell lennünk, de nem adjuk fel a támadás lehetőségét. Az egyik legjobb magyar csapattal találkozunk, amelyik ráadásul nagyon veszélyesen kontrázik. Viszont, amilyen formában vagyunk, az arra jogosít bennünket, hogy bizakodóak legyünk. Mindenképpen pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Hazai pályán eddig is jól szerepeltünk, és a hagyomány a hétvégén is folytatódni fog.

Az ősz óta, az akkor öt pontos hátrányban lévő Ferencváros, megelőzte a második helyen az MTK-t, egy ponttal, ám, a Debrecennel szemben maradt az öt pont fór. A többiek meg már kiszálltak az éremharcból. Az ötödik Paks hátránya tíz pont.

A sorsolás adhat reményre okot az FTC ellen. Ők még utaznak Paksra, Pécsre, és fogadják a Debrecent meg a Videotont is. (A Debrecen is találkozik még  a Videotonnal.) Az MTK Budapest már csak Újpesten és Diósgyőrben teszi tiszteletét. Igaz, ezek is ritkán bizonyulnak kéjutazásnak.

A mérkőzésre a jegyek ára - a vendégszurkolóknak - 1.200.- Ft, ám a helyszínen pénztár nem működik, így a belépőket előre meg kell váltani.

A mérkőzés közvetítése itt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman