HÍREK

A nemzetközi elitben korábbi akadémistánk

2020-03-11

A nemzetközi elitben korábbi akadémistánk

Korábbi akadémistánk, Gulácsi Péter a legrangosabb európai klubtorna negyeddöntőjébe jutott csapatával. 13 év után szerepel a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligája-sorozatban magyar labdarúgó. 

Gulácsi 2002-ben került az MTK Budapest utánpótlásához, tehetsége fiatalon is látszott, és gyorsan az akadémiai játékoskerethez csatlakozott. Rendre korosztályán felül védett, utolsó nálunk töltött idényében, a 2006/07-es szezonban 19 mérkőzésen szerepelt, ebből mindössze kettő volt a korosztályában (U17), a többire a nagyobb, U19-es csapatban került sor.

2007 nyarán klubunk Liverpool FC-vel való együttműködésének köszönhetően kölcsönbe került az angol sztárklub akadémiájára, ahol meggyőző teljesítményével kiérdemelte, hogy szerződtessék, így a 2008-as idénytől már a Liverpool FC játékosa volt. Az angol csapat akadémiájáról többször is felnőttklubokhoz adták kölcsön (a Hereford, a Tranmere és a Hull színeiben is pályára lépett), majd 2013-ban az osztrák RB Salzburg csapatához került, innen pedig két év után - az akkor még másodosztályú - RB Leipzig alakulata következett. Első szezonjában 15 mérkőzésen lépett pályára, és fontos szerepet vállalt csapata feljutásában a német élvonalba.

A lipcseieknél 168 mérkőzésen szerepelt, 50 alkalommal gólt sem kapott, a német topcsapat kezdőcsapatában évek óta korábbi akadémistánkkal kezdődik az összeállítás. Nem meglepő, hogy a válogatottban is elsőszámú kapus lett Gulácsi, aki már 31 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. 

A 2019/20-as idény Bajnokok Ligája küzdelmeiben a 29 éves Gulácsi Péter a tavalyi BL-döntős Tottenham elleni mérkőzéseken nem kapott gólt, ezzel oroszlánrészt vállalt csapata, az RB Leipzig nemzetközi továbbjutásából,

így 13 év után ismét van magyar játékos a legrangosabb nemzetközi klubtorna legjobb nyolc csapatában. Mérkőzésenkénti átlagos nyolc védése is mutatja, stabil pont a lipcseiek kapujában, és a Bajnokok Ligájában is a kapusok közötti élvonalhoz tartozik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman