HÍREK

Nem szereztünk pontot a Soroksár ellen

2023-04-24

Nem szereztünk pontot a Soroksár ellen

2-1-es vereséget szenvedtünk a Soroksár ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Soroksár SC 1-2 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Zimmermann Márió (Jakab, Szabó, Vörös)

Gólszerző: Miknyóczki (1.), illetve Lovrencsics (18.), Halmai (78.)

Sárga lap: Kocsis (35., 90+2), illetve Lovrencsics (63.), Köböl (86.)

Piros lap: Kocsis (90+2)

MTK Budapest: Rácz – Varju, Kocsis, Bobál, Vadnai – Horváth, Kata, Bognár (Mezei, 76.) – Miknyóczki (Futács, 61.), Zuigeber, Stieber

Vezetőedző: Horváth Dávid

Soroksár SC: Kovács Marcel – Nagy Olivér, Króner, Valencsik, Vincze – Redzic (Dobos, 70.), Hajdú (Köböl, 70.), Vass, Hudák, Halmai (Ternován, 83.) – Lovrencsis

Vezetőedző: Lipcsei Péter

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Soroksár SC együttesét láttuk vendégül. Az odavágón Horváth Dávid irányításával szórakoztató mérkőzésen 6-2-re győztük le Lipcsei Péteréket a Szamosi Mihály Sporttelepen.

A sok hiányzó ellenére álomszerűen kezdtük a találkozót, ugyanis 16 másodperc után megszereztük a vezetést: Kata labdaszerzése után Stieber szökött meg a bal oldalon, tökéletesen kanyarított Miknyóczkihoz, aki szépen fejelt a kapuba. Miknyóczki legutóbb a harmadik fordulóban, augusztusban lépett pályára az NB II-ben, visszatérése a csapatba aligha alakulhatott volna jobban (1-0).

A 10. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Soroksár, ám Hudák kísérlete elakadt a sorfalban. Egy perccel később Nagy keményen belőtt labdáját Rácz szedte fel az érkezők elől.

A 17. percben Redzic került a védőink mögé, lövését Rácz lábbal védte. A 18. percben egyenlített a Soroksár: Hajdú jobb oldali szögleténél Lovrencsics emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú sarokba bólintott (1-1).

A 21. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Stieber lőtte középre a labdát, az utolsó pillanatban szögletre tisztáztak a védők. A sarokrúgás után Bognár beadására Kocsis érkezett a hosszún, de egy védő még tisztázni tudott előle.

A 39. percben Hajdú tűnt fel a kapunk előtt, éles szögből ellőtt lapos lövését Rácz tolta szögletre. Nem sokkal ezután Bognár kapott jó labdát középen, megpattanó távoli lövése kevéssel suhant el a kapu fölött.

A térfélcsere után igyekeztünk magasabb fokozatba kapcsolni, és több időt tölteni a vendégek térfelén: az 51. percben Stieber veszélyes szabadrúgását fejelte ki Vass, majd Bognár tekert szép csel után jobbal, 20 méterről a kapu mellé.

Az 58. percben a Soroksár vezetett kontrát: Redzic beadását Halmai lőtte kapura bal lábbal, Rácz szögletre hárított. Egy perccel később Halmai került a védők mögé, beadására Redzic érkezett volna, ám Bobál nagyon fontos pillanatban tisztázott.

A 61. percben Lovrencsics tűnt fel a kapunk előtt, de Rácz jó ütemben mozdult ki. Ezt követően pályára lépett Futács Márkó is, aki öt hónap után tért vissza. Három perccel ezután Stieber kínálta meg távolról Kovácsot, aki szögletre ütötte a játékszert.

A 73. percben Zuigeber adott be élesen a jobb oldalról, de a labda elsuhant keresztbe. A 75. percben Nagy ment el a szélen, lapos beadását lábbal védte Rácz.

A 78. percben jött a fekete leves: a soroksári kontra végén Köböl lövése Kocsisról pont Halmai fejére pattant, onnan pedig a kapunkba hullott a labda (1-2).

A 89. percben Köböl szabadrúgását fogta Rácz. A hosszabbításban Kocsis lökésért megkapta második sárga lapját, kiállította a játékvezető. Sajnos nem tudtunk újítani a hajrában, így vereséget szenvedtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman