HÍREK

Nem sikerült jól az utolsó törökországi edzőmeccs

2020-01-17

Nem sikerült jól az utolsó törökországi edzőmeccs

Három biztosan megnyert felkészülési találkozó után az utolsón vereséget szenvedtünk a korábbi négyszeres német bajnok Kaiserslauterntől.

Felkészülési mérkőzés
1. FC Kaiserslautern (német) – MTK Budapest 5-0 (3-0)

1. FC Kaiserslautern: Spahic – Kraus, Schad, Hainault, Hercher – Ciftci, Bergmann, Bakhat, Gözütok – Thiele, Röser.
Kispad: Raab, Starke, Fechner, Skarlatidis, Bjarnason, Zuck, Sickinger, Bachamnn, Morabet, Nandzik.

Vezetőedző: Boris Schommers.

MTK Budapest: Somodi (Varga 60.) – Fülöp (Baki 60.), Varju (Pintér 46.), Nagy (Kanta 46.), Deutsch (Szatmári 60.) – Cseke, Kovács (Katona 26.), Palincsár (Törőcsik 60.) – Prosser (60.), Lencse (Bíró 60.), Schön.

Vezetőedző: Michael Boris.

Gólszerző: Thiele (7.), Hainault (14.), Ciftci (45+1.), Bjarnason (68.), Skarlatidis (90.)

Az FK Okzthepes, az FC Viktoria Köln és az FK Qabala elleni győzelmek után péntek délután lejátszotta negyedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését csapatunk a törökországi edzőtáborban.

Michael Boris vezetőedző ismét számíthatott a betegség után újra rendelkezésre álló Somodi Bence és Deutsch Bence játékára. Mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet a Belekben, kellemes időjárási körülmények között (a kezdéskor 13 Celsius-fokot mértek) rendezett összecsapáson.

Sajnos a korábbi négyszeres német bajnok ellen nem kezdtünk jól, előbb a 7. percben Thimmy Thiele (1-0), majd hét minutummal később André Hainault fejelt Somodi kapujába (2-0), mindkét esetben szöglet után. A két gól között még volt egy komoly német lehetőség, Thiele előbb a felső lécre bombázott, majd Röser ismétlését hárította kapusunk.

Nem sokkal a félidő közepe után Kovács Máté helyett Katona Máté érkezett a pályára. A játékrész második felében már kiegyenlített játék folyt a pályán, ennek ellenére tovább nőtt a hátrányunk. Röser találatát még lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető, Hikmet Ciftci viszont a ráadás pillanataiban a rövid sarokba tekert egy szabadrúgást, miután mindenki beadásra számított (3-0).

A szünetben két helyen is változatás történt, Varju Benedek helyére érkezett Pintér Ádám, Nagy Zsombort pedig Kanta József váltotta. Utóbbi csere következményeként Cseke Benjámin került egy sorral hátrébb, csapatkapitányunk pedig elfoglalta eredeti pozícióját.

A játékrész első negyedórájában kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, majd több cserét is végrehajtott a szakmai stáb.

A 68. percben jöhetett az újabb középkezdés, Andi Rúnar Bjarnason értékesített fejjel egy remek beadást (4-0). Az utolsó percben még Simon Skarlatidis is eredményes volt, mellyel beállította a végeredményt (5-0).

A pontrúgásaikkal sokkal jobban sáfárkodó németek így magabiztos győzelmet arattak ellenünk.

A bajnokság előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vár még ránk egy felkészülési találkozó, január 26-án (vasárnap) a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman