HÍREK

Nem csak a játékosok készülnek az NB I-re

2018-05-30

Nem csak a játékosok készülnek az NB I-re

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion gyepszőnyege is megújul.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Merkantil Bank Liga mezőnyében az Új Hidegkuti Nándor Stadion hibrid gyepszőnyege képviselte a legmagasabb színvonalat: a tavaszi mostoha időjárás is nálunk okozta a legkevesebb fejtörést.

– A pálya a Desso Grassmaster technológiával készült, ami azt jelenti, hogy speciális szövőgép segítségével műfű-szálakkal erősítik meg az alapvetően természetes, angolperjével borított gyepet. Ettől sokkal stabilabbá válik a felület, jobban bírja a terhelést – kezdte Török István, klubunk létesítmény-üzemeltetési igazgatója.

A magas színvonal megőrzéséhez azonban a törődés, az odafigyelés és a szakszerű kezelés is elengedhetetlen.

– A mostani karbantartás a Desso előírásai alapján zajlik, ahogy a telepítéskor meghatározták. A talaj legfelső rétegét érintő felújítás három lépésben történik: először eltávolítjuk a természetes fűréteget, majd megszellőztetjük és lehomokozzuk a talajt, végül pedig újravetjük az angolperjét.

A munkálatok első fázisa minden bizonnyal már a héten véget ér, de a „teljes felépülés” hosszabb időt vesz igénybe.

– Legkésőbb augusztus elejére játékra alkalmas állapotban lesz a pálya, de lehet, már korábban is. Ez nem utolsó sorban az időjárástól függ, a hőség megnehezítheti a dolgunkat. Nem igazán mozog a levegő a stadionban, így nyáron a magas páratartalom miatt megnő a gombásodás veszélye. Tavaly épp ezért három hóágyút béreltünk, és ezekkel mozgattuk a levegőt a stadionban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-10-05 15:00 Sényő SE Sporttelep

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman