HÍREK

Nem bírtunk a Fehérvárral az újabb bajnokin

2024-02-10

Nem bírtunk a Fehérvárral az újabb bajnokin

Nem tudtuk ledolgozni az első félórában összeszedett hátrányunkat.

MTK Budapest–Fehérvár FC 0-2 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2839 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Pillók, Kóbor, Huszár, Kulcsár, Csatári, Kovács)

Gólszerzők: Tóth Tamás (16.), Stefanelli (26.)

Sárga lap: Kata (20.), Hej (73.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Kovács Mátyás, 61.), Horváth Artúr (Stieber, 61.), Kata, Bognár, Kovács Patrik (Spalek, 79.) – Jurina, Németh (Molnár, 90+2)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Fehérvár FC: Tóth Balázs – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Christensen (Pető, 90+4), Csongvai, Katona (Kastrati, 62.), Schön (Kovács Patrik, 90+4) – Stefanelli (Berki, 70.), Tóth Tamás (Szabó Levente, 70.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Fehérvár FC együttesét fogadtuk. Az odavágót a Fehérvár nyerte, igaz, akkor két játékosunkat is kiállították az első félidőben.

A találkozó első helyzetét rögtön az első percben láthattuk, ekkor Stefanelli csapott le a labdára az ötösnél, de próbálkozása Demjénről szögletre pattant. A 14. percben hátrányba kerültünk: Stefanelli passza után Katona lőtt, ezt még hárította Demjén, ám a labda visszapattant a támadó elé, aki Tóth Tamáshoz passzolt, ő pedig a hálóba lőtt (0-1).

A bekapott gól után előbb Jurina előtt adódott lehetőség a jobb oldalon, majd Hej keresztbelőtt labdája okozott veszélyt, azonban gól egyikből sem lett.

A másik oldalon, a 26. percben növelni tudta előnyét a Fehérvár: Christensen bal oldali szögletére a hosszú saroknál Stefanelli érkezett, és a kapuba bólintott (0-2).

A gólt követően inkább mi birtokoltuk a labdát, helyzetig a 39. percben jutottunk el: ekkor Kovács Patrik gyönyörű csellel tört be a tizenhatoson belülre, jobb lábas lövését védte Tóth Balázs, a kipattanó pedig éppen elsuhant az érkező Hej előtt. A félidő vége előtt szép támadást vezettünk: a tizenhatos vonalán Horváth Artúr passzolt Varjuhoz, aki 12 méterről tüzelt, de Tóth Balázs bravúrral hárított, így kétgólos hátránynál jött a szünet.

A második félidőben a Fehérvár picit hátrébb állt, átadta nekünk a területet, de a szervezett védelmük ellen nehezen tudtunk helyzetig eljutni. A 60. percben pályára lépett Stieber, illetve Kovács Mátyás is, utóbbi szépen került helyzetbe, és majdnem betalált, de les miatt nem ért volna a találat.

Több alkalommal is sikerült ott tartanunk a kapu előterében a labdát, de az utolsó kulcspasszok rendre elakadtak, a lövéseinkbe pedig mindig belevetődött valamelyik vendég hátvéd.

A 78. percben Bognár szöktette Jurinát a szélen, aki Kovács Patrikhoz készített le, lövését óriási bravúrral hárította Tóth Balázs. Másodpercekkel ezután Kovács Mátyás lőtt 20-ról, megpattanó labdája centikkel ment el a kapu mellett.

Újabb nagy helyzet ezután egyik oldalon sem adódott, így 2-0-s vereséggel zártuk a fordulót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman