HÍREK

Nélküle még a fű sem nő...

2014-09-18

Nélküle még a fű sem nő...

Amennyiben valakire igaz a címben szereplő kifejezés, akkor az Győri György, a Hidegkuti Nándor Stadion létesítmény-igazgatója. Nélküle tényleg megállna az élet a Hungária körúti létesítményben. A mindig vidám és közvetlen szakember által vezetett team munkájának köszönhető, hogy játékosaink billiárdasztal simaságú gyepen készülhetnek az év nagy részében. Hogy az új stadionnak is szívesen lenne e „gazdája” és, hogy miként telnek az MTK létesítményvezetőjének mindennapjai, megtudhatják a vele készült interjúból.

– Hogyan lesz valakiből a Hidegkuti Nándor Stadion létesítményvezetője?

– Bartus Ákos, az MTK 1888 Sportlétesítmény Üzemeltető és Szolgáltató KFT ügyvezetője ajánlott erre a pozícióra, még 2013 nyarán. Már előtte is az MTK központi irodájában láttam el különböző feladatokat, benne voltam az kék-fehér vérkeringésben, így szívesen mondtam igent Deutsch Tamás elnök úr megtisztelő felkérésére, készen álltam a kihívásra.

– Milyen feladatok hárulnak rád, kiknek a munkáját koordinálod?

– A feladatom a Hidegkuti Nándor Stadion teljes körű üzemeltetése, melybe a hozzá tartozó edzőpálya és csarnok is beleértendő. Különösen fontos a stadion és az edzőpály fűfelületének naprakész kezelése, hogy csapatunk – a napi gyakorlások során – a legjobb teljesítményt tudja nyújtani. Jelenleg van három kiváló pályamunkásom, akikkel a munkák java részét elvégezzük. Nekik köszönhető – elsősorban –, hogy mind a két pálya felülete naprakész és jobb az átlagos NB I-es szintnél. Feladatom még a stadion őrszolgálatának munkáját koordinálni. Ők azok, akik a stadionnak és környező objektumainak őrzését ellátják

– Ilyen pozíció betöltéséhez elengedhetetlen a sport és a labdarúgás szeretete. Gyanítom, nálad sincs ez másképp.

– Igen, én is aktívan sportoltam, bár nem profi szinten, hanem amatőrként. Volt saját, kispályás futballcsapatom is, amit még 1993-ban alakítottunk. Ebben az időszakban heti rendszerességgel fociztam, rengeteg villámtornán és különböző bajnokságokban indultunk. Jégkorongoztam is, szintén amatőr szinten. 2005-ben sajnos mindkét szeretett sportágamat abba kelett hagynom, mert az egyik jégkorongmeccsen kétoldali bokatörést szenvedtem, így sajnos már nem olyan a lábam, mint régen.

– Milyen a viszonyod a csapattal, a szakmai stábbal? 

– A csapattal és a szakmai stábbal is napi kapcsolatban vagyunk, hisz egyűtt dolgozunk nap, mint nap. A legjobb és legfontosabb visszajelzés számomra az ö véleményük a pályáról, hiszen mégiscsak ők használják.

– A csapat jelenleg is a régi stadion gyepén edz. A bontás után milyen munkák várnak rád? Kell már most készülnötök – a tervek szerint két év múlva átadandó – új Hidegkuti Nándor Stadionban előttetek álló feladatokra?

– Jelenleg a stadionban arra összpontosítunk, hogy első csapatunk mindig a legjobb körülmények között tudjon felkészülni a soron következő bajnoki mérkőzésére. A Salgótarjáni úti edzőpályára is nagyon odafigyelünk, hisz ha a stadiont elkezdik bontani, akkor a csapatoknak ott kell biztosítani hasonló minőségű gyepszőnyeget, mint ami most a stadionban van. A kérdés második felére válaszolva örülnék, ha látnék a jövőbe, de az biztos, hogy ha az új stadionunkba engem kérnének fel az üzemeltetésre, szívesen mondanék igent.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman