HÍREK

Nehéz sorozat előtt (GALÉRIA)

2015-11-26

Nehéz sorozat előtt (GALÉRIA)

A Lantos Mihály Sportközpontban megtartotta szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatóját az MTK Budapest.

A sajtótájékoztató elején Kanta József és Torghelle Sándor mondták el gondolataikat a zöld-fehérek elleni mérkőzésről és a csapat előtt álló rangadóról is.

Kanta József, aki a nyárvégi, Videoton FC elleni hazai mérkőzésünket döntötte el – büntetőből szerzett góljával –, azzal kezdte, hogy azt nem tudja megígérni, hogy a zöld-fehérek legyőzése után, ez már mindenki ellen sikerülni fog, de a három pont mindenképp pozitív hatással van a csapatra, mint kifejtette:

– A Ferencvárost legyőzni mindig nagy fegyvertény, fontos sikert arattunk, ezzel a hétközi kupakiesést is feledtetni szerettük volna. Motiváltak voltunk, ezért sikerült. 

Torghelle Sándor – aki az Örökrangadó győztes találatát jegyzi – is megosztotta gondolatait a magunk mögött hagyott mérkőzéssel kapcsolatban:

– Örültünk a győzelemnek, ez megsokszorozhatja az erőnket, de ugyanúgy kell tovább dolgozni, mint eddig. Lesznek olyan mérkőzéseink, ahol döcögni fog a szekér, azért dolgozunk, hogy ez minél ritkábban legyen így.  

Ezek után persze mindketten szót ejtettek a csapat előtt álló feladatokról is.

Csapatkapitányunk szerint nem könnyűek a soron következő mérkőzések, nehéz sorozat előtt áll a társaság, mint mondta:

– A leszűkített NB I-ben kiegyenlítettek az erőviszonyok, de most még csak a szombati, fehérvári mérkőzés lebeg a szemünk előtt. Az ország egyik legerősebb kerete ellen játszunk, jól összeállt gárda, nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk sikeresek lenni. Csak ezután gondolkodhatunk a következő feladatokon.

Torghelle Sanyi, kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a szezon elején ugyan gondok voltak a Videotonnál, azóta edzőváltáson is átesett a társaság, mint fogalmazott:

– Most már jó úton haladnak, jönnek fel a tabellán is, de remélem, hogy mi meg tudjuk állítani őket. Idegenben meccselünk, nem egyszerű feladat. Erős a keretük, oda kell rájuk figyelnünk, és jól megszervezni a védekezésünket, akkor nem lehet gond.

Az sajtótájékoztató első felét Kanta József zárta egy kis múltidézéssel:

.– Jó emlék a nyárvégi mérkőzés, a Vidit megverni mindig jó dolog. Nem volt szemkápráztató meccs, inkább taktikusnak mondanám. Kiegyenlített küzdelem után, büntetővel nyertünk. Egyébként a hétvégi mérkőzésen is hasonló jellegű és taktikus találkozóra számítok. Jól ismeri egymást a két csapat, meglepetés nemigen várható egyik oldalon sem. Nem lennék boldogtalan, ha hasonló eredmény születne, mint nyár végén – zárta gondolatait a kapitány.

A sajtótájékoztató második részében László Csaba, a kék-fehérek vezetőedzője osztotta meg gondolatait az újságírókkal. Természetesen nem mentünk el szó nélkül az elmúlt hétvége mellett, de szóba kerültek a soron következő idegenbeli mérkőzések is:

– A legfontosabb az, hogy csapatként működtünk, ezért is sikerülhetett legyőznünk a Ferencvárost. A mérkőzés elejével nem voltam elégedett, utána viszont megmutattuk, hogy tudunk úgy focizni – még a Fradi ellen is – ahogy kell – kezdte a szakvezető.

Fontosnak tartotta még kiemelni az elmúlt hétvégével kapcsolatban, igaz, hogy a mérkőzésen domináltak a zöld-fehérek, de inkább nyerjünk „csúnyán”, mint szépen veszítsünk, majd így folytatta:

– Most már csak a fehérvári mérkőzéssel foglakozom. Nehéz találkozó vár ránk. A Videoton felfelé törekvő pályán van, több jól cselező, gyors szélsőjük is van, és a többség évek óta együtt játszik. Tudjuk, mit kell tennünk ellenük a siker érdekében. Többet kell támadnunk, és pontosan kell az akciókat befejeznünk. A győzelemmel meg tudnánk tartani jelenlegi pozíciónkat.

A vezetőedző elmondta még, hogy a következő egy hét alatt három meccset játszik a csapat, gyorsan következnek egymás után a mérkőzések, de nem tart ettől. Ilyenkor fontosak a regenerációs edzések. Új helyzet, de nem kell emiatt speciális munkát végezni.

László Csaba zárásként szót ejtett még arról, hogy nem szabad különbséget tenni mérkőzés és mérkőzés között, mindegyikre ugyanúgy kell készülni. Ezt a mentalítást kell átérezniük a játékosoknak.

– Mindig nyerni akarunk, de nem lehet mindig győzni. A legfontosabb, hogy olyan legyen a csapat hozzáállása, hogy az akarat, az áldozat, az egység, és a győzni akarás látszódjon a társaságon. Ez felemel. Ha kikapunk, akkor is emelt fővel, és ne szégyenkezve tudjunk lejönni a pályáról. Ez a legfontosabb. Azt tudjuk mondani, megtettünk mindent, hogy nyerjünk, de most jobb volt az ellenfél. Ezt a mentalítást alkarom viszontlátni a pályán – zárta gondolatait a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman