HÍREK

Négygólos hátrányból kis híján felállt, de végül pont nélkül maradt NB III-as csapatunk Pakson

2023-08-02

Négygólos hátrányból kis híján felállt, de végül pont nélkül maradt NB III-as csapatunk Pakson

A második félidőben óriási energiákat mozgósítottunk a pontszerzésért, de nem sikerült negyedszer is betalálni.

A hétvégi MOL Magyar Kupa-forduló miatt az NB III mezőnye ezúttal szerdán, hétközi fordulóban lép pályára. Kanta József vezetőedző együttese augusztus 2-án a Paks II vendége volt, a keretbe pedig a hétvégi hat után most öt "visszajátszó" került be: Várkonyi Bence, Kovács Patrik, Kosznovszky Márk, Horváth Artúr és Zuigeber Ákos.

A Paks oldalán szintén akadtak olyan labdarúgók, akik az NB I-es keret tagjai, sőt néhány meglepőbb név is felbukkant. A kezdőcsapat tagja volt a nyáron klubunktól Tolna megyébe szerződő Lépő Kristóf, illetve saját nevelésű játékosunk, Mezei Szabolcs, valamint Bőle Lukács, sőt a hétvégén épp ellenünk egyenlítő gólt szerző Böde Dániel is, míg a kispadon Balogh Balázs ült (és a második félidőben bevetésre is került).

Az első félidő képét jól mutatta, hogy a hazaiak már a második percben gólt szerezhettek volna: egy kiugratással Pesti lódult meg, majd 18 méterről kapura szúrta, Balázsnak kellett nyújtóznia. A 9. percben Földi ugyan közelről fejelhetett - Simon védte -, de három percre rá már Pesti került ziccerbe váratlan labdaszerzés után, ám 12 méterről kapusunk lábát találta el. A 19. percben Zuigeber jobb oldali lövése ment el keresztbe és Hegedűs is próbálkozhatott, de ezek kimaradtak, a Paks pedig vezetést szerzett.

Fél óra játék után Pesti vitte le az alapvonalra, közben átverekedte magát a becsúszó Molnár Kevinen is. Nullszögből hátratette, ahol az érkező Földi kissé eltörte ugyan, de visszalőtte a rövid felé, Balázs eldőlt a hosszúra, a védők pedig éppen nem tudták blokkolni a kísérletet (1-0).

Öt perccel később Mezei emelt ki jobbra szépen Bödének, aki pattanás után, 12 méterről lőtt, Balázs kiütötte, ám négy perccel később tehetetlen volt: Mezei Szabolcs állt oda egy 24 méteres szabadrúgáshoz és védhetetlenül csavart a bal felsőbe (2-0).

A 43. percben Bőle adott be a szélről, Böde emelkedett a legmagasabbra és 11 méterről Balázs kezébe fejelt, aztán egy szabadrúgás megintcsak a korábbi gólkirályt kereste, aki a tizenhatos bal oldaláról visszafejelte középre, Pesti pedig két ember szorításában, nagyon közelről kapu mellé csúsztatott. És még ezzel sem volt vége a félidőnek. A 45. minutumban újabb szabadrúgáskombinációt láthattak a kilátogatók: Győrfit szöktették az alapvonal felé, aki beadott, Böde pedig az ötös túloldaláról megint visszabólintotta középre. Balázs nagy vetődéssel elpaskolta Földi elől, de Pesti 7 méterről úgy nézett ki, gólt szerez, ám kapusunk felpattant és önfeláldozó mentéssel hárított.

A hosszabbítás első percében viszont megjött a harmadik paksi gól is. Egy jó ideig tizenhatosunkon pattogott a labda, Bőle oldalról rálőtte, Balázs védett, a kipattanót viszont Pesti közelről a kapuba lőtte (3-0).

Szünet után aztán újabb sokk érte a csapatot, a 48. percben egy bal oldali beadásba Böde tette bele a lábát, a labda pedig a kapuba pattant (4-0); sőt aztán nem sokkal később Horváth Kevin 10 méteres lövését is Balázsnak kellett védenie.

Ezután viszont valami megváltozott, csapatunk elkezdett feljebb jönni. Az 52. percben Kosznovszky adott be jobbról, a félidőben beállt Vas Milán közelről a kapuba továbbított (4-1).

Az 57. percben pedig újra a paksi hálóban táncolt a labda, miután Horváth Artúr adott be az oldalvonal közeléből, Vas Milán feje fölött elment, az alapvonal közelében pedig Molnár Kevin érkezett és éles szögből az üres kapuba passzolt (4-2) - az MLSZ hivatalosan Zuigebernek adta a gólt, aki azonban nem ért hozzá a gólvonal előtt, üres kapus szituációban.

A 72. minutumban pedig egy gólra jöttünk fel. Herczeg játszott be középre Zuigebernek az alapvonalról, megfordulás után, ő pedig lekészített Vasnak, aki 10 méterről, zavartalanul a kapuba lőtt (4-3).

A hajrá ezután rendkívül pörgős volt, csapatunk óriási tempót diktált és kisebb lehetőségekig el is jutott - Herczeget például gyanús körülmények között lökték fel a tizenhatoson belül -, de a Paks hősiesen bekkelt, még Böde Dánielt is hátrarendelte a védelembe a hazai szakvezető.

Az állás pedig így már nem változott, a Paks II 4-3-ra nyert együttesünk ellen.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 2. forduló
Paks, Fehérvári úti Sporttelep

Paksi FC II - MTK Budapest II 4-3 (3-0)

Gólszerzők: Földi D. (30.), Mezei (39.), Pesti (45+1.), Böde (48.), illetve Vas M. (52., 72.), Molnár K. (57.)

Paksi FC II: Simon B. - Földi D. (Szabó A., 66.), Lépő, Pupp, Gregor, Győrfi (Balogh B., 46.) - Mezei (Ulbert, 46.), Horváth K., Bőle (Szécsi, 58.) - Böde, Pesti (Zoltán, 46.)

MTK Budapest II: Balázs - Bene, Béres, Várkonyi, Molnár K. (Stumpf, 68.), Kovács P. - Kosznovszky (Herczeg, 62.), Hegedűs (Anokye, 46.), Horváth A. - Zuigeber, Földi (Vas M., 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman