HÍREK

NB III: Szoros vereség az idénynyitányon

2022-07-31

NB III: Szoros vereség az idénynyitányon

3-0 után visszajött a meccsbe Horváth Dávid vezetőedző csapata, de az egyenlítő találatot nem sikerült megszerezni.

A Ferencvárosi TC II ellen kezdte meg szereplését NB III-as csapatunk a 2022-23-as idényben.

A zöld-fehéreknél a kezdőcsapat tagja volt Sigér Dávid és Giorgi Kharaishvili is, míg Horváth Dávid vezetőedző első keretünk játékosai közül Somodi Bencére, Horváth Artúrra, Kovács Mátéra, Zuigeber Ákosra, valamint a kispadról beállva Kovács Mátyásra és Biben Barnabásra is számíthatott.

A 15. percben a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, Kharaishvili vezette keresztbe a labdát a tizenhatosunk vonalán védője kíséretében, majd átverekedte magát rajta és 15 méterről, jobb külsővel lőtt - Somodi a helyén volt. Másodpercekkel később Merényi ugratta ki Zuigebert, akit elválasztottak a labdától, de az mégis visszakerült Balogh Máté elé, aki 7 méterről, bal oldalról elpiszkálta a kapu irányába. Mergl kapus nem érte el, de a kísérlet elpattogott a kapufa előtt. Nem sokra rá Törőcsik bal lába lökete ment el a felső léc fölött.

A 21. percben Juhász Botond rossz passza váratlanul megtalálta a hosszún érkező Kharaishvilit, aki eltolta Godwords mellett, majd lövés helyett visszatette az érkező Pintérhez, aki 17 méterről tüzelt, Somodi viszont kapu fölé tessékelte. Ezután Kovács Máté játszott Juhász Levente elé, aki eltolta védője mellett és éles szögből, helyzetben megpróbálta elpöckölni Mergl fölött, sikertelenül. A 26. minutumban megint a grúz Kharaishvili veszélyeztetett, egy röviden kifejelt labdát 14 méterről, belsővel a kapu bal oldala fölé emelt.

A 33. percben Horváth Artúr csavart középre egy távoli szabadrúgást. Mergl pocsékul indult el a kapujából, így Csernák nehéz helyzetből megindított fejese is utat találhatott volna a hálóba - de a kiszaladó kapus nagy szerencséjére közvetlen közelről éppen bele tudott kapni a labdába.

A 35. percben óriási ziccer maradt ki: Kovács Máté ugratta ki tökéletesen Balogh Mátét, aki 12 méterről, jobbal lőtt. A kísérlet elment volna keresztbe, de éppen megtalálta a hosszún Juhász Leventét, aki azonban néhány lépésről, üres kapus helyzetben csak a labda tetejét találta el, a beszaladó védők így megállították a játékszert.

A kimaradt lehetőséget megbüntette az FTC II: Egy kisebb kavarodás után a labda Pintér elé került, aki 17 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe (1-0).

A 44. percben ráadásul kis híján kettőre nőtt az előny, amikor egy Pintér felé szálló emelésnek Merényi alászaladt - a ferencvárosi támadó azonban közelről Somodit találta el, majd a kipattanót Ladányi vágta fölé erővel.

Másodpercekkel később már valóban megszületett a második hazai találat. Ladányi ugratta ki Varga Zétényt, aki a tizenhatosra belépve higgadtan a jobb alsóba passzolt (2-0).

Szünet után kevesebbszer forogtak veszélyben a kapuk, mégis több gól született. Az 54. percben egy Merglről kijövő labdát Biben még ugyan nem tudott a hálóba helyezni, sőt nem sokkal később Ladányi közeli kísérlete is elsuhant keresztbe; de a 69. minutumban háromra nőtt a hazai előny. Együttesünk szögletéből indult el az FTC-kontra, Gera Zalán végigszaladt térfelünkön és ballal, bal oldalról, 13 méterről a hosszú kapufa tövéhez lőtt (3-0).

A 74. percben némiképp váratlanul büntetőhöz jutott csapatunk, Bibent tüntették el. A labda mögé Zuigeber állt és magabiztosan a kapuba lőtt (3-1).

A 78. percben ráadásul a második gólunk is megszületett. Juhász Levente kevergetett a bal szélen, átverekedte magát a jobbhátvéden, majd ballal alányúlt. A labda a hosszúra szállt, ahol Biben közvetlen közelről a kapuba lőtt (3-2).

Az utolsó negyed órára felpörgött a játék és nyomás alá helyeztük a hazai kaput, de igazán nagy lehetőséget nem alakítottunk ki. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Zuigeber ívelt fel egy távoli szabadrúgást. Vasvári ugrott, de nem érte el, viszont megzavarta vele a kapust, akinek így vetődnie kellett, hogy a pattanó labdát kitornázza. A 92. percben egy veszélyes helyről elvégzendő zöld-fehér pontrúgást sípsző előtt elindítottak, amiért Ladányi a második sárga lapját és így a pirosat is megkapta.

A találkozó végül 3-2-es eredménnyel zárult, Horváth Dávid vezetőedző csapata pedig szerdán, hazai pályán, a Dunaújváros ellen folytatja szereplését.

 

NB III Közép csoport, 1. forduló
FTC Népligeti Sportcentrum

Ferencvárosi TC II - MTK Budapest II 3-2

Gólszerzők: Pintér D. (40.), Varga Z. (45.), Gera Z. (69.), illetve Zuigeber (74.), Biben (78.)

Kiállítva: Ladányi (92.)

Ferencvárosi TC II: Mergl - Juhász B. (Kaján, 76.), Orosz, Cubra, Godányi - Sigér (Varga S., 46.) - Varga Z. (Tóth A., 71.), Pintér D., Ladányi, Kharaishvili (Gavric, 46.) - Gera Z. (Lukács D., 76.)

MTK Budapest II: Somodi - Godwords, Matviiv, Csernák, Merényi (Kapronczai, 58.) - Horváth A. (Szőke, 58.) - Kovács Máté (Kovács Mátyás, 46.), Törőcsik (Biben, 46.) - Zuigeber, Balogh M. (Vasvári, 72.), Juhász L.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman