HÍREK

NB III: négy sérülés, két gól, pontosztozkodás a PTE-PEAC elleni bajnokin

2022-11-06

NB III: négy sérülés, két gól, pontosztozkodás a PTE-PEAC elleni bajnokin

Rengeteg helyzetet alakított ki Kanta József vezetőedző csapata, de meg kellett elégednie egy ponttal - Kovács Máté súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

Története során először találkozott az NB III-ban az MTK Budapest II a PTE-PEAC-cal, a találkozó helyszíne pedig a Lantos Mihály Sportközpont volt. Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül ezúttal Barkóczi Benedekre számíthatott - nem volt viszont keretben különböző okokból Asante, Molnár Ádin, Merényi, Szőke, Balogh Bence, Balogh Máté, Dóra Donát, Fekete Krisztián, Gyuris Aurél és Yurii Matviiv sem.

Sokáig eseménytelenül zajlott a mérkőzés, apróbb lehetőségek is alig voltak. A 23. percben Kása fejelt kapura egy szögletet, Várkonyi a gólvonalon óriásit mentett. A 30. minutumban Kovács Máté fektette el szó szerint Hawkins-t, majd 8 méterről, balról, ballal, éles szögből lőtt, Pölöskei nagyot védett. Két minutummal később is irányító középpályásunk végzett el szabadrúgást 23 méterről. Lövése a sorfalon megpattant, Pölöskei azonban visszaért. Négy perccel később szinte teljesen ugyanonnan lőtt Kovács, a vendégek hálóőre fölé tolta.

Egy perccel később váratlanul vezetést szerzett a PTE-PEAC. Egy kontra végén a pécsiek egyik sérültje helyett csereként beállt Takács Martin szöktette Gelencsér Bálintot, aki 12 méterről, bal oldalról kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

A vendégek két, hasonló okokból történő változtatását és a gólt követően aztán csapatunkban is sérülés miatt kellett változtatni: Juhász Bálintnak aláfordult a bokája, helyette Vidnyánszky érkezett.

A 41. minutumban Juhász Levente húzott el a bal szélen és pontosan passzolt középre Törőcsikhez, aki lendületből érkezve, kapásból lőtt, ám 11 méteres kísérlete éppen Pölöskei lábához ment. A következő támadásnál megint Juhász tette Törőcsiknek bal oldalról, de a labda tovább gurult, Kovács Máté pedig 17 méterről, kicsavarodott mozdulattal, ballal tüzelt, fölé. Újabb másodpercekkel később Nagy Barnabás tette be Törőcsiknek, aki Juhász Leventének vette át, a szélső pedig 12 méterről, jobbal azonnal tekert, fölé. A 44. percben Törőcsik csavart 16 méterről laposan, Pölöskei kapus védett.

Szünet után nem sokkal Kovács Máté szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, középpályásunkra vélhetően hosszabb kihagyás vár. A 63. percben éppen az ő helyére beálló Szöllősi engedte maga elé Juhász Levente beadását, majd 8 méterről lőtt, de a pécsi kapuson nem tudott kifogni. Három perccel később ismét a középpályás kapott átadást, majd megbolondította védőjét és 9 méterről is megpróbálkozott egy lövéssel, ám Pölöskei védeni tudott.

Az egyenlítés a 75. percben jött össze csapatunknak. Ekkor Juhász vezette rá balról óriási lendülettel a védőkre és sikerült is áthámoznia magát, majd levitte az ötös és az alapvonal találkozásáig, ahonnan Vasvári elé tálalt, aki kapásból a hálóba passzolt (1-1).

A hajrára aztán emberelőnybe kerültünk: egy óriási, több méteres les megítélése után a csereként beállt Takács Martin kapta meg második sárga lapját reklamálásért.

Az utolsó percekben óriási energiákat mozgósítottunk a győztes gól megszerzéséért, a pécsiek csak kivagdosni tudták a labdákat. A 92. percben Nagy Barnabás lőtt pattanás után ballal, 19 méterről, Pölöskei nem tudta volna elérni, de a kísérlet elzúgott a kapufa előtt keresztbe.

A számtalan kidolgozott helyzet ellenére csapatunk így nem tudta bevinni a győztes ütést, a találkozó 1-1-el zárult.

 

NB III Közép csoport, 16. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - PTE-PEAC 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Vasvári (75.), illetve Gelencsér (37.)

Kiállítva: Takács M. (82.)

MTK Budapest II: Velicskó - Bene, Juhász B. (Vidnyánszky, 38.), Várkonyi, Nagy B. - Rimóczi (Barkóczi, 46.), Kapronczai - Juhász L., Törőcsik, Kovács Máté (Szöllősi, 52.) - Vasvári

PTE-PEAC: Pölöskei - Varga B. (Takács M., 24.), Nagy M., Forró, Bischoff - Kása, Temesvári, Hawkins, Gelencsér B. (Szabó Z., 71.) - Makai (Sárközi, 24., Horváth M., 93.), Bohata (Udvardi, 71.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman