HÍREK

NB III: Magabiztos győzelem az eddig hibátlan Hódmezővásárhely ellen

2022-08-31

NB III: Magabiztos győzelem az eddig hibátlan Hódmezővásárhely ellen

3-1-es sikert aratott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Horváth Dávid vezetőedző együttese.

Az NB III-ban az első 5 fordulót hibátlan mérleggel abszolváló Hódmezővásárhely érkezett az Új Hidegkuti Nándor Stadionba szerdán. Horváth Dávid vezetőedző az első keret játékosa közül ezúttal Csentericsre, Miknyóczkira, Várkonyira, Kovács Mátéra, Horváth Artúrra, Zuigeberre, Barkóczira és Zsórira számíthatott.

Együttesünk - ahogy az eddigi öt forduló során is - dominánsan lépett fel és már az első percektől kezdve nyomás alatt tartotta a vendégkaput. Apróbb helyzetek ugyan adódtak, de az első komolyabb lehetőségre a 24. percig kellett várni. Barkóczi tette vissza a középpályára Kovács Máténak, aki azonnal indította a bal oldalt Zuigebert. Középen Zsóri érkezett, de a bepassznál Molnár Bence óriásit mentett. A védők tisztázhattak volna, de egymást zavarták, így éppen az érkező Molnár Ádin elé passzoltak. Szélsőnk kapásból, 15 méterről, tiszta helyzetből lőtt, de jócskán fölé.

A 34. percben aztán Miknyóczki húzott befelé a jobb oldalról, majd élesen visszahúzta a rövid felé 17 méterről, Deczki kapus nagyot védett. Két perccel később Kovács Máté passzolt Zuigeberhez, aki felnézett és 15 méterről, ballal, erősen lőtt, a hódmezővásárhelyi kapus azonban ezt is hárította.

A 39. percben megtört a jég. Zsórival szabálytalankodtak a kaputól 23 méterre, középen. A labda mögé a sértett állt és ballal, szépen csavart a jobb alsóba (1-0).

Szünet után megint Zsórit buktatták - ezúttal a büntetőterületen -, de a játékvezető sípja néma maradt. A labda azonban Barkóczi elé került, aki a tizenhatos vonaláról tüzelt, Deczki azonban beleért és a kapufára ütötte, ahonnan visszakerült a mezőnybe.

Két perccel később Kwadwo lépett be a tizenhatosra bal oldalról nagy lendülettel, Hunya pedig fellökte, a játékvezető ezúttal már megítélte a tizenegyest. A labda mögé Barkóczi állt és a kapu közepét célozta. Deczki elvetődött, de lábbal még hozzáért, ám a játékszer így is a vonal mögé került (2-0).

Az 53. percben Zuigeber szögletét Miknyóczki a röviden megcsúsztatta, a hosszún pedig Molnár Ádin dőlt rá és erővel lőtt, ám a vendégek kapusán nem tudott kifogni. Egy óra játék után egy felpasszhoz ketten is hozzáértek, a labda pedig lelassult és tökéletesen gurult Molnár Ádin elé, aki 17 méterről, lendületből, jobbal csavarhatott - kapu mellé.

A 70. percben megszületett a harmadik találat is. Barkóczi passzolt középre a jól helyezkedő Törőcsikhez, aki ballal átvette és kissé maga alól, 13 méterről lőtt. Deczki kitütte, de éppen Zuigeber elé, akinek nem okozott gondot néhány méterről az üres kapuba bombázni (3-0).

A 73. percben váratlanul emberhátrányba kerültünk, Miknyóczki csúszott oda Tapiskának, a játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel. Ez azonban egyáltalán nem vetette vissza lendületünket, sőt a maradék mintegy negyed óra során számos nagy helyzetet alakítottunk ki.

A 76. percben előbb Szőke lőtt 18 méterről - Deczki védett -, majd Törőcsik cselezte magát nagy helyzetbe és csavart a bal alsó felé, de egy gólvonalra befutó védő kivágta a löketet. A lecsorgó Horváth Artúré lett, aki az átvétellel, majd egy Zidane-csellel több embert is "levett", majd betört a tizenhatosra, ám löketét blokkolták. A szöglet után Szőke lőtt, egy védő hozzáért, a játékszer pedig kevéssel elgurult a kapu előtt.

A 81. percben újabb ziccer maradt ki. Törőcsik vette el a tétova Hunyától a labdát a bal oldalon, középen pedig Zsóri egymaga álldogált. Meg is kapta a bepasszt, de zavartalan szituációban a jobb oldali kapufát találta el. Három minutummal később Zuigeber szöglete Törőcsiket találta meg az ötösön belül, de középpályásunk a felpattanó labdába pontatlanul rakta bele a lábát, így közvetlen közelről a léc fölé lőtt.

A 91. percben aztán váratlanul szépített a Hódmezővásárhely: Hegedűs Martin 21 méterről védhetetlenül lőtt a jobb alsóba (3-1).

A kapott gól ellenére az MTK Budapest II újabb rendkívül magabiztos győzelmet aratott a korábban 5 forduló alatt 15 egységet gyűjtő Hódmezővásárhely ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban és már az 5. helyen áll a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 6. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest II - Hódmezővásárhelyi FC 3-1

Gólszerzők: Zsóri (39.), Barkóczi (51.), Zuigeber (70.), illetve Hegedűs (91.)

Kiállítva: Miknyóczki (73.)

MTK Budapest II: Csenterics - Miknyóczki, Godwords, Várkonyi, Kwadwo - Molnár Á. (Törőcsik, 65.), Kovács Máté (Szőke, 65.), Horváth A., Zuigeber - Barkóczi (Merényi, 74.), Zsóri

Hódmezővásárhelyi FC: Deczki - Orosz M. (Erhardt, 73.), Hunya, Molnár B., Zabari - Pesuth, Povázsai (Kenderesi, 74.), Ondrejó, Barta (Hegedűs M., 52.) - Irmes (Fődi, 88.), Schildkraut (Tapicska, 52.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-17 20:30 Mezőkövesd Városi Stadion

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman