HÍREK

NB III: Korai vezetés, de vereség a BVSC ellen

2022-01-19

NB III: Korai vezetés, de vereség a BVSC ellen

Az első negyedórában előnyt szerzett NB III-as csapatunk, de végül 4-1-re kikapott a Nyugati csoportban listavezető zuglóiak Tatai úti telepén.

A Dunaharaszti MTK után a naptári év második felkészülési mérkőzésén az NB III Nyugati csoportjában listavezető BVSC vendége volt NB III-as csapatunk. A Tatai úton rendezett találkozón a kezdőcsapatban a rutinosabb labdarúgók közül ezúttal Fülöp Noel kapott helyet.

Jól kezdődött a mérkőzés, hiszen szélsőt játszó próbajátékosunk egy kitűnő kiugratást követően elhúzta a labdát Kovács Benedek kapus mellett, akinek nem volt más választása, mint buktatni őt. A sértett értékesítette is a büntetőt, így vezetett Kanta József együttese (0-1).

A folytatásban majdnem nőtt az előny, hiszen előbb a védelemben játszó próbajátékosunk fejelhetett, majd Kovács Máté került ziccerbe, de ezek a lehetőségek kimaradtak, a 27. percben pedig váratlanul egyenlített a BVSC. Ekkor a bal oldalról Batizi-Pócsi lőtt kapura meglepetésszerűen, Varasdi pedig nem tudott hárítani (1-1).

Az első játékrész hajrájában aztán előbb ismét a zuglóiak támadója, majd Vasvári előtt adódott lehetőség, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőre jelentősen megváltozott összeállítású MTK futott ki, hiszen nyolc helyen is cserélt Kanta József vezetőedző. A csapat pedig hamar hátrányba került: az 52. percben Fördős szabálytalankodott a tizenhatosunkon belül, a büntetőt az a Kokenszky váltotta gólra, aki az NB III Nyugati csoportjában már 25 gólnál jár (2-1).

A gól után pár perccel Gyurist Vancsa Zalán váltotta, majd Filipovic közeli kísérletét védte bravúrral Paulovicz. Kapusunk azonban az utolsó félórába lépve egy újabb tizenegyesnél - bár hozzá tudott érni, de - már tehetetlen volt. Ezt is Kokenszky értékesítette (3-1).

Ezután Clinton Osei percei következtek, a ghánai játékos viszont egyszer mellé lőtt, egyszer pedig Szemerédi kapus hárította próbálkozását. Ez pedig megbosszulta magát: a hajrához közelítve egy szögletet követően a lecsorgót rálövő Kokenszky kísérlete egy védőről a kapufára pattant, onnan pedig éppen Géringer elé, aki közelről nem hibázott (4-1).

A mérkőzés utolsó másodperceiben aztán már NB III-as csapatunk is a kapuba talált, de Vancsa kiugratásánál Osei hiába pöccintette el a labdát a hálóőr mellett, az asszisztens lest jelzett.

A végeredmény így 4-1 lett, Kanta József együttese pedig legközelebb, január 22-én a BKV Előrével csap össze felkészülési mérkőzésen.

Budapesti VSC – MTK Budapest II 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Batizi-Pócsi (27.), Kokenszky (53., 62.), Géringer (77.), illetve Próbajátékos (14.)

MTK Budapest II: Varasdi (Paulovicz, 46.) - Godwords (Balázs B., 46.), Próbajátékos (Fekete K., 46.), Fülöp (Juhász B., 46.), Helembai (Próbajátékos, 46.) - Horváth A. (Georgievski, 69.), Rimóczi (Fördős, 46.) - Próbajátékos (Horváth J., 46.), Kovács Máté, Gyuris (Vancsa, 57.) - Vasvári (Osei, 46.)

A találkozó eseményei percről percre szöveges közvetítésünkben, ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman