HÍREK

NB III: Idegenben nyert második csapatunk - 17 éves csatárunk gólja döntött

2021-10-16

NB III: Idegenben nyert második csapatunk - 17 éves csatárunk gólja döntött

A szünetben Osei góljával vezettünk, majd a hazaiak egyenlítése után Vasvári fejese döntött az RKSK otthonában.

Második csapatunk az UEFA Ifjúsági Liga jövő szerdai visszavágója miatt egy nappal előrehozott bajnokiján a Rákosmente otthonában lépett pályára.

A mieink az első percektől kezdeményeztek és veszélyes támadásokat vezettek, aminek a 29. percben lett meg az eredménye: Kaka adott be jobbról, a jól érkező Osei pedig a kapu jobb oldalába továbbította a labdát (0-1). Még a félidő vége előtt két ízben meg is dulázhattuk volna előnyünket, a 36. minutumban Drljo hozta volna ziccerbe Oseit, de a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek, majd Horváth Artúr távoli, léc alá tartó lövését ütötte ki a hazaiak kapusa, így 1-0-s előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után ellenfelünk is többet támadott, az 58. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Lettner elé pattant a labda, aki 12 méterről a léc alá lőtt (1-1). Drljo 19 méteres tekerése kevéssel kerülte el a jobb alsót, majd a másik oldalon Peszmeg 15 méteres kapáslövése szállt fölé.

A 17 éves, csereként beállt Vasvári góljával szereztünk újra vezetést a 69. percben: Horváth Artúr remek, jobb oldali beadása után támadónk emelkedett a legmagasabbra és a kapus mozgásával ellentétesen a bal alsóba fejelt (1-2). Drljo ziccerénél eldönthettük volna a találkozót, majd Palincsár léc alá tartó szabadrúgását ütötte ki a hazaiak kapusa. A csereként beállt Kovács Mátyás ziccerben elvitte a labdát a hálóőr mellett, azonban egy védő végül tisztázni tudott, míg a másik oldalon Olasz fejese jelentett veszélyt, de Somodi magabiztosan védett.

Újabb gól már nem született, csapatunk főleg a hajrában sok helyzetet kialakítva megérdemelten aratott 2-1-es győzelmet.

Rákosmente KSK - MTK Budapest II 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Lettner (59.), ill. Osei (30.), Vasvári (70.)

Rákosmente KSK: Ritz - Tarjáni (Kovács Á., 70.), Nyilas, Vattai, Ország, Lovász (Olasz, 87.) - Mascsák (Széchenyi, 87.), Darabont, Lettner, Peszmeg - Járvás (Győrfi, 81.)

MTK Budapest II: Somodi - Kaka, Fülöp, Markovic, Helembai - Horváth A. (Georgievski, 78.), Kata - Drljo (Kovács M., 78.), Palincsár (Várkonyi, 91.), Miknyóczki (Vasvári, 59.) - Osei 

A mérkőzés adatlapja és eseményei percről percre itt!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman