HÍREK

NB III: Helyzetekben gazdag mérkőzésen kétgólos vereség Pakson (videó)

2022-03-27

NB III: Helyzetekben gazdag mérkőzésen kétgólos vereség Pakson (videó)

A második félidőben jóval több lehetőség adódott a csapatok előtt, mégis az első játékrészben születtek a gólok.

A Vác FC elleni háromgólos sikert követően az ősszel egyszer már legyőzött Paks ellen építette volna tovább győzelmi szériáját NB III-as csapatunk.

A 27. forduló alatt együttesünk több játékosa is az utánpótlás-válogatottakban szerepel, így Vancsára, Horváth Artúrra és Kovács Mátyásra biztosan nem számíthatott Kanta József vezetőedző. A Paks játékosai közül színeikben Kovács Nikolasz és Vas Gábor lépett pályára NB I-es mérkőzésen a jelenlegi idényben.

Rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen a 10. percben Vasvárit kisebb sérülés miatt elveszítette együttesünk (a helyére Osei szállt be), majd nem sokkal később meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Ribár esett el a tizenhatosunkon, a megítélt büntetőt pedig Kocsis váltotta gólra (1-0).

Nem sokkal később aztán Miknyóczkival szabálytalankodtak a büntetőterületen, így Kovács Máté is a labda mögé állhatott. Bár bal alsóba tartó lövését védte Simon, a kipattanóra Osei érkezett és a jobb alsóba passzolt (1-1).

Az első fél óra végén aztán újra megszerezte a vezetést a Paks. Süvöltős beadását Kocsis mintegy 16 méterre a kaputól lekezelte, majd pattanás után védhetetlenül lőtte a bal felsőbe (2-1).

Újabb negyed órával később aztán megszületett a mérkőzés negyedik gólja is. Ekkor Ribár tolta meg a tizenhatos előterében kapott labdát, lehagyta védőit, majd hajszálpontosan lőtt a bal kapufa tövéhez (3-1).

A kevés lehetőséget, de több gólt is hozó első játékrésznek aztán épp az ellentéte valósult meg szünet után. A csapatok sorra dolgozták ki helyzeteiket, de a kapuba nem sikerült betalálni.

Az 59. percben Georgievski adott a védők mögé pontos passzt Balogh Máténak, de támadónk a kapu fölé lőtt - ráadásul lesről. A következő minutumban Osei cselezgetett a tizenhatoson belül két védővel szemben, majd a blokkba püfölte a labdát, amely ezután Georgievski elé pattant. Középpályásunk átvette, majd jobbal a felső lécet találta el, ahonnan a mezőnybe pattant vissza a játékszer. A 64. percben Osei csapott rá egy előrevágott labdára, lefutotta védőit, majd elhúzta volna a kapus mellett a labdát, Simon azonban becsúszva mentett.

Ezután a Paks előtt is adódott lehetőség, Kocsis beadását Volter teljesen tisztán fejelhette rá, de célt tévesztett; majd nem sokkal később hiába találta el a kaput, 12 méteres lövését Csenterics bravúrral hárította.

A hajrában aztán a csereként beállt Balogh Bence előtt is adódott lehetőség. Egy felívelés úgy tűnt, Simon kapusé lesz, de a hálóőr megpróbálta beengedni a tizenhatosra a labdát, támadónk pedig erőszakosan elvette azt, ám estében nem tudott elég erőt tenni kísérletébe, így a paksi portás mégis megkaparintotta a játékszert.

A hosszabbítás perceiben aztán még két paksi helyzetet láthattak a drukkerek. Előbb Zoltán indult meg a jobb oldalon, majd lőtt a tizenhatosra érve, de Csenterics védett; majd a szögletetből Budai lőhetett ziccerben, de nem találta el jól a labdát, amely így mellé pattogott.

A 3-1-es végeredmény azt jelenti, hogy együttesünk maradt a tabella 6. helyén.

 

NB III Közép csoport, 27. forduló
Fehérvári úti Stadion

Paksi FC II - MTK Budapest II 3-1
Vezette:
Cseh Roland (Schweighardt, Juhász L.)

Gólszerzők: Kocsis B. (14., 30.), Ribár (44.), illetve Osei (19.)

Paksi FC II: Simon B. - Gregor (Görög, 64.), Kovács N., Volter (Zoltán, 86.), Süvöltős, Kocsis B., Ribár (Skripek, 68.), Vas, Lakatos-Lengyel, Budai, Szekszárdi

MTK Budapest II: Csenterics - Fekete, Perkovic, Fülöp N. - Miknyóczki (Merényi, 56.), Georgievski, Rimóczi, Helembai - Kovács Máté, Vasvári (Osei, 10., Balogh B., 79.), Balogh M.

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman