HÍREK

NB III: Hátrányból fordítva, Clinton duplájával arattunk fontos idegenbeli győzelmet

2021-09-01

NB III: Hátrányból fordítva, Clinton duplájával arattunk fontos idegenbeli győzelmet

Második félidei remek játékunknak köszönhetően legyőztük a Balassagyarmatot.

Második csapatunk az NB III Közép csoportjának hétközi, ötödik fordulójában az elmúlt két bajnokiját megnyerő és a MOL Magyar Kupában is továbbjutó Balassagyarmat otthonában lépett pályára. Együttesünkben első csapatunkból visszajátszóként ezúttal Somodi, Kaka, Kata, Kocsis, Kosznovszky és Kovácsréti kapott lehetőséget. Helembaira, Kovács Mátyásra, Georgievskire és Drljóra utánpótlás-válogatottbeli mérkőzéseik miatt ezúttal nem számíthatott Kanta József vezetőedző.

A 11. percben Kovácsréti bal oldali beadása után Clinton lőtt kevéssel fölé, nem sokkal később a másik oldalon viszont a hazaiak szerezték meg a vezetést: egy jobb oldali szöglet után Somodi több közeli próbálkozást is hárított, végül azonban Csiki lövését védőnk már csak a gólvonal mögül tudta kirúgni (1-0).

Tíz perccel később egyenlítettünk: Kovácsréti kapott jó labdát a bal oldalon, egy csel után 15 méterről a hosszú alsót vette célba, és bár a kapus kiütötte a labdát, Clinton érkezett a leggyorsabban és a hálóba lőtt (1-1).

A 30. minutumban Kovácsréti veszélyes, távoli lövése kevéssel kerülte el a jobb felső sarkot, majd nem sokkal később is ő próbálkozott egy 19 méteres szabadrúgással is, amit a kapus a jobb alsó sarokból ütött ki.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, a második játékrész első komolyabb lehetőségéből pedig kis híján meg is szereztük a vezetést: Kovácsréti kapura tartó, jobb oldali szögletét a hálóőr és a kapufa közös erővel hárította.

A 65. percben viszont már nálunk volt az előny: Kovácsréti lépett ki egy remek kiugratással a védők mögött, ziccerben leadott lövését a kapus még védeni tudta, a kapu felé tartó labdát viszont a menteni igyekvő hátvéd épp az érkező Clintonra sarkazta, aki így duplájával megfordította a mérkőzést (1-2)!

Később a duplázó Clinton megsérült, Juhász Levente váltotta, aki egy percnyi játék után helyzetbe is került a bal oldalon, de lövése a kapu fölé szállt.

A hajrában a mieink nem engedtek helyzeteket a Balassagyarmatnak, így megérdemelten nyertük meg 2-1-re a találkozót, megszerezve szezonbeli második bajnoki győzelmünket.

NB III Közép csoport, 5. forduló

Balassagyarmati VSE – MTK Budapest II 1-2 (1-1)

Vezette: Molnár Réka

Gólszerzők: Csiki (14.), ill. Clinton (24., 65.)

Balassagyarmat: Puporka – Koszó, Lami, Benkő-Bíró (Tóth O., 68.), Király Á. – Majzik, Király O. (Ferkel Á., 57.), Gergely, Gálfi, Kovács D. – Csiki

MTK Budapest II: Somodi – Kaka, Várkonyi, Fülöp, Guth – Kata, Horváth A. – Kocsis B. (Gyuris, 84.), Kosznovszky, Kovácsréti (Balogh B., 90.) – Clinton (Juhász L., 73.)

A mérkőzés eseményei percről percre és adatlapja itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman