HÍREK

NB III: Egygólos vereség a Balassagyarmat ellen (videó)

2022-03-06

NB III: Egygólos vereség a Balassagyarmat ellen (videó)

A kevés komoly gólszerzési lehetőséget tartogató mérkőzésen Lizák gólja döntött a vendégek javára.

Sorozatban öt győzelem után már a dobogóra lépés volt a tét NB III-as együttesünk számára a Balassagyarmat ellen. Kanta József vezetőedző csapata a tabella 5. helyéről várta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett találkozót, de a vasárnapi rivális mindössze egy ponttal gyűjtött többet az első 23 forduló során; míg a harmadik helyen álló Makó kettővel.

Az első kerethez tartozó labdarúgók közül ezúttal Miknyóczki kapott lehetőséget és ott volt a kezdőcsapatban Vancsa Zalán is. Az ellenfél kispadján a korábbi élvonalbeli játékos és vezetőedző, a főként Vácról ismert Nagy Tibor ült, ő pedig a kezdő tizenegybe jelölte fiát, a korábbi NB I-es labdarúgó Nagy Tamást is.

A találkozó aztán nem hozott igazán sok komoly gólszerzési lehetőséget. A 14. percben Gergely, majd mintegy negyedórával később a túloldalt Osei sem találta el a kaput a tizenhatos előteréből. A 37. minutumban egy, a kapu előtt keresztbe szálló beadásra Varasdi mozdult ki, de végül nem érte el a labdát, amely a vendégek felfutó szélsőjéé lett. Kapusunk "kint" ragadt, az ellenfél játékosa visszatette a labdát, Ferkel kísérlete pedig kapura tartott, de Markovic a gólvonal közeléből tisztázni tudott.

Négy perccel később viszont bravúrral jeleskedett Varasdi. Király Olivér lépett ki egy indítással, a társak pedig kettő az egyes létszámfölényben érkeztek középütt. A keresztbeadott labda Király Ákosnak lett jó, aki becsúszva, éles szögből lőtt, együttesünk hálóőre azonban átért a túloldalra és hárított.

Szünet után aztán az MTK Budapest II előtt is adódott lehetőség. Vancsáról került középre a labda, Osei harcosan eltartotta védőjét, Gyuris pedig érkezett középütt - a kifutó Iváncsics kapus azonban az utolsó pillanatban lábbal menteni tudott.

A 60. percben Gergely szerzett meg egy kirúgást Georgievskitől, majd azonnal kapura tört, 18 méteres lövése azonban elsuhant a felső léc fölött. Két perccel később a balról középre húzó Miknyóczki kényszerítőzött Vancsával, a visszakapott labdát követően pedig lőtt. A védők beleértek, a játékszer így kevéssel a kapufa mellé vágódott.

A 65. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Kerekes forgolódott a tizenhatoson, majd jobbra, az üresen álló Lizákhoz játszott, aki 9 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1).

Csapatunk az utolsó percekben is nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében. A 88. percben Gyuris végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos oldalvonalától és beadás helyett meglepetésszerűen a lövést választotta - a bevetődő Király Ákos azonban a kapu fölé csúsztatott.

A mérkőzés utolsó másodperceiben aztán Majzik kapott jó labdát fellazult védelmünk jobb oldalán Kerekestől, majd 9 méterről jobb belsővel csavart, de a játékszer elsuhant a kapufa előtt.

A Balassagyarmat így 1-0-ra nyert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban és fellépett a dobogóra, míg az MTK Budapest II megőrizte 5. helyét a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 24. forduló

MTK Budapest II - Balassagyarmati VSE 0-1
Vezette:
Hartung Vilmos

Gólszerzők: Lizák (65.)

MTK Budapest II: Varasdi - Baki, Fülöp N., Markovic - Miknyóczki, Rimóczi (Balogh M., 75.), Georgievski (Merényi, 70.), Gyuris - Kovács Máté, Vancsa - Osei (Szöllősi, 85.)

Balassagyarmati VSE: Iváncsics - Koszó, Lami, Benkő-Bíró - Ferkel - Majzik, Gergely, Király O. (Kerekes, 60.), Király Á. - Nagy T. (Kovács D., 74.), Lizák (Tóth O., 85.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman