HÍREK

NB III: egy pont Szolnokról

2022-11-26

NB III: egy pont Szolnokról

Együttesünk kétszer, a hazaiak egyszer vezettek, végül döntetlennel zárult a meccs.

Az első kör utolsó fordulójára és a 2022-es naptári év utolsó előtti összecsapására került sor együttesünk számára november 27-én, vasárnap délután Szolnokon. A 9 ponttal sereghajtó vasutasok kezdőjében ott volt az NB I-es múlttal is büszkélkedő Gohér, Lengyel, Lakatos és Tömösvári is, míg Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül ezúttal Barkóczira számíthatott, aki a kispadon kapott helyet.

Korán megszereztük a vezetést, Kwadwo tolta meg a félpálya közelében a 7. percben és állva hagyta Földit, majd laposan középre adott. Vasvári mögött elment a labda, de Törőcsik a második hullámban érkezett és 14 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

Ghánai játékosunk rendkívül aktív volt a találkozó elején, négy perccel később ismét középre passzolt, Vasvári 7 méterről, ballal lőtt, de beleléptek, így lelassult, Csáki azonban így is nagyot védett. A 15. percben Lakatos adott középre balról, Tömösvári pedig érkezett középütt és megzavarta Velicskót, ám végül a hálóőrről Juhász Bálint elépattant a játékszer. A következő akcióból Kwadwo tüzelt 8 méterről, Gohér emberfeletti mentéssel kivágta a gólvonalról.

A 21. minutumban aztán Lakatos lőtt 18 méterről ballal, a labda a bal alsóba pattogott, Velicskó nem érte el (1-1).

A 25. minutumban Antal tört be a tizenhatosra, majd Várkonyi előtt elesett, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Tömösvári állt és erővel a bal kapufára lőtt, ahonnan a hálóba vágódott (2-1).

A 33. percben Kwadwo futott be egy indítást és még vissza tudta tenni Nagy Barnabásnak, aki középre játszzott, Vasvári pedig belepiszkált, de Csáki kitolta. Kis híján így ért véget a félidő, de az utolsó akció során Gohér csúszott be Kapronczainak pocsék ütemben, a játékvezető ismét habozás nélkül mutatott a tizenegyespontra. A büntetőt Vasvári nagy erővel a kapu közepébe lőtte (2-2).

A szünetben változtatott szakmai stábunk, melynek eredményeképp Merényi a középpályára került. A profi szerződését a héten aláíró játékos pedig nem sokat várt, a 47. percben, 17 méterről lőtt, kísérlete megpattant, a labda pedig a kapu jobb alsó sarkába ment (2-3), így visszafordítottuk az állást.

Sajnos azonban nem sokáig maradt 2-3 az eredmény, ugyanis az 50. minutumban Tömösvári ugratta ki Antalt, akit a tizenhatosra érve Várkonyi feldöntött. A labda mögé megint az egykori kispesti és kaposvári támadó, Tömösvári állt és ezúttal a kapu jobb oldalába lőtt (3-3).

Az 55. percben Juhász Levente futott be egy szép labdát az alapvonal előtt és visszajátszott Benéhez, aki érkezett és laposan lőtt, a befekvő védők ziccerben blokkoltak. Tizenkét minutummal később Barkóczi játszott Balogh Mátéhoz a védelem mögött, Földi azonban ott maradt vele és belelépett a kísérletbe. A hajrához közeledve Kanálos vezette rá védelmünkre jobbról, majd levitte az alapvonal közelébe és lőtt vagy passzolt - elment keresztbe. A következő támadásból Juhász Levente lőtt jobbal, 13 méterről, a bal oldalról, Csáki magabiztosan fogta.

A 84. minutumban aztán Iván lépett be tizenhatosunkra jobbról és mivel nem akadt más opciója, mint éles szögből, de elég közelről, az ötös sarkától pár lépésnyire lőni, elvállalta, ám az oldalhálóba durrantott. A rendes játékidő utolsó előtti percében aztán Antal is megpróbálta hasonló helyzetből, de Velicskó szépen fogta. A szolnoki játékost kísérletét követően Várkonyi buktatta, de a játékvezető nem ítélt újabb tizenegyest - majd az utolsó percekben is középhátvédünk volt a főszereplő, előbb Kapronczai sarokrúgását fejelte fölé, majd egy labdaszerzést követően, 28 méterről küldte rá, de elzúgott a kapu mellett.

Az állás így már nem változott, 3-3-as döntetlenre zártunk Szolnokon.

 

NB III Közép csoport, 19. forduló
Tiszaligeti Stadion

Szolnoki MÁV FC - MTK Budapest II 3-3 (2-2)

Gólszerzők: Tömösvári (26., 51.), Lakatos I. (21.), illetve Törőcsik (7.), Vasvári (45+2.), Merényi (47.)

Szolnoki MÁV FC: Csáki - Antal G., Földi, Kis B. (Pinto, 46.), Gohér, Rokszin (Dudok, 83.) - Tisza, Lengyel (Iván, 46.), Pelles (Polónyi, 88.) - Lakatos I. (Kanálos, 69.), Tömösvári

MTK Budapest II: Velicskó - Bene, Juhász B., Várkonyi, Nagy B. - Szőke (Barkóczi, 46.), Kapronczai - Merényi, Törőcsik (Juhász L., 41.), Asante (Balogh B., 83.) - Vasvári (Balogh M., 58.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman