HÍREK

NB III: egy pont Majosról

2023-02-26

NB III: egy pont Majosról

Vezettek a hazaiak, a második félidő elején azonban Balogh Bence másodpercek alatt egyenlített.

NB III-as csapatunk Budapest Honvéd II elleni sikerével február 19-én már hat pontra közelítette a dobogót a Közép csoportban, Kanta József vezetőedző együttese pedig a kiesés ellen küzdő, 15. helyezett Majosi SE ellen folytatta szereplését.

Az előző két fordulóval ellentétben ezúttal sem Nikolas Spalek, sem Thiam Khaly nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, így az első keret labdarúgói közül csak Csaneterics Adrián és Amedome Godwords léptek pályára Bonyhádon. Visszatért a keretbe a Dunaújváros ellen kiállított, de eltiltását letöltő Guth Ádám is.

A 7. percben éppen ő fejelt kapura egy szögletet követően, ám fölé ment és a kirúgás után váratlanul vezetést szerzett a Majos. A fejpárbaj Lőrinc elé került, aki középre játszott Lizáknak. Ő kifelé lefordult védőjéről, maga elé engedte a labdát és jobbal, kissé jobbról, 13 méterről elpasszolta Csenterics mellett (1-0).

A 13. percben sarokrúgásunk után Dóra egyenlíthetett volna, ám lapos kísérletét egy védő kispárgázta az ötösön. A hazaiak teljesen visszahúzódtak és kirázólag a kontrákra játszottak, középhátvédeink jellemzően mélyen a majosi térfélen helyezkedtek, ám komolyabb lehetőségeket csak elvétve tudtunk kialakítani. A 41. percben például Bene készített le Szőkének, aki a tizenhatos előteréből lőtt, Vukman eldőlve kitolta; nem sokkal később Barkóczi vezette lendületből és ballal tüzelt, kísérlete későn vágódott és fölé szállt.

Szünet után viszont szinte rekordidő alatt egyenlítettünk. A Majos kezdte a játékrészt, ám gyorsan eladták a labdát, Juhász Levente pedig meglódult és balról beadott, Balogh Bence pedig berobbant és jobbal a bal alsóba helyezett (1-1).

Az 56. percben egy felpassz Juhász Levente sarkáról pattant le, éppen Balogh elé, aki 12 méterről, kapásból lőtt, de a hazai hálóőr kitolta a rövidből. Sorjáztak a beadásaink ezekben a percekben, az egyik lecsorgót Szőke lőtte rá 20 méterről, Vukman óriásit védett. Ezt követően viszont megfogyatkoztak lehetőségeink, sőt a 65. percben Ledneczki érkezett egy szögletre és közelről fölé fejelt. A hajrában, a 86. minutumban Dóra bólintott ki egy majosi szabadrúgást, amivel Juhász Levente indult meg. Lőrinc megpróbálta felvágni, de sikertelenül, szélsőnk pedig a hazai térfél közepéről középre passzolt, ahol Guth azonnal kiugratta az élete első NB III-as mérkőzésén szereplő fiatal támadónkat, Földi Gergőt, ám az ő 13 méteres kísérletét Vukman bravúrral védte.

Az utolsó percekben nagy lehetőség már nem alakult ki, így együttesünk egy ponttal távozott Majosról.

 

NB III Közép csoport, 23. forduló
Majosi SE Sporttelep

Majosi SE - MTK Budapest II 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Lizák (7.), illetve Balogh B. (46.)

Majosi SE: Vukman - Széles, Pál A., Ledneczki, Kugli - Budai, Nagy N. (Keczeli, 70.) - Lizák (Petrovics, 59.), Pál M. (Bognár D., 70.), Lőrinc (Kiss N., 89.) - Sajnovics (Lakatos-Lengyel, 58.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Juhász B., Dóra, Guth - Szőke, Bene (Mensah, 79.) - Balogh B. (Földi, 67.), Törőcsik, Juhász L. - Barkóczi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman