HÍREK

NB III: Döntetlen Szekszárdon (videó)

2022-04-24

NB III: Döntetlen Szekszárdon (videó)

Büntetővel vezettek a hazaiak, de Kovács Máté egyenlített.

NB III-as csapatunk a tabellán 12. helyen álló Szekszárd vendége volt az NB III Közép csoportjának 32. fordulójában. Kanta József vezetőedző ezúttal több játékosra is számíthatott az első keretből: Miknyóczki, Kovács Mátyás és Vancsa is ott volt a kezdő tizenegyben.

A 14. percben adódott az első lehetőség: Horog adott be jobbról élesen, középen Varasdi "flipperezett" egy védővel, majd kipattant a labda. A lecsorgót Péter Antal lőtte rá 15 méterről jobb külsővel, de a léc fölött suhant el a játékszer. Két perccel később már a kapufán csattant a labda, de a túloldalon: Kovács Máté sarokrúgását Fördős bólintotta a keresztlécre, ahonnan visszapattant a mezőnybe.

A 28. percben Vasvári játszott ki a jobb oldalra, a lendületből érkező Kovács Mátyás pedig 16 méterről fölé bombázott. A 39. percben Péter Antal esett el a tizenhatos vonalának közelében Fördős szerelése után ártalmatlan helyzetben, Sipos Katalin játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Rácz Áron a kapu közepébe lőtte (1-0).

A félidő hátra lévő részében nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. A 45. percben Kovács Mátyás indult el egy kontrával, összejátszott Vancsával, a visszakapott labdát pedig a tizenhatoson belül szép mozdulattal, talppal elhúzta védője mellett - de mire jobb belsővel kapura lőhetett volna, egy másik bekk odaért és blokkolt.

A következő akcióból viszont sikerült egalizálni. Csernák felpasszát Kovács Máté átvette és 18 méterről a sarokba lőtte (1-1).

Szünet után inkább a küzdelem dominált a találkozón, kevés lehetőséget hozott a folytatás. A 49. percben egy jobb oldalról érkező beadást Péter Antal fejelt kapura veszélyesen, de elszállt a felső léc fölött a labda. Az 55. percben egy erős felpasszt egy szekszárdi védő kivágott volna, de csapattársát találta el vele, az eredetileg lesen álló Miknyóczki pedig lecsapott a hazai kapu felé vágódó labdára és elindult a gólvonal felé. A tizenhatosra érve azonban Fekete óriásit lökött rajta, támadónk pedig elesett - de Sipos Katalin sípja ezúttal néma maradt.

A 64. percben bal oldalról szállt át a labda a hosszúra, ahol Fekete Marcell az ötösről lőtt. Varasdi tehetetlen lett volna, de Fördős az utolsó másodpercben odaért és óriási bravúrral blokkolt. Nyolc perccel később Péter Antal indult el egy 30 méteres előreíveléssel a beragadó Fülöp mögött. A támadó átvette a labdát és megtolta Csernák mellett, majd 10 méterről, ziccerben lőtt - Varasdi viszont hatalmas mentéssel megfogta a lövést.

Többször már nem forogtak veszélyben a kapuk, a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, amivel az MTK Budapest II maradt a tabella 11. helyén.

 

NB III Közép csoport, 32. forduló
Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpont, Szekszárd

Szekszárdi UFC - MTK Budapest II 1-1
Vezette:
Sipos Katalin (Bereczki, Juhász Sz.)

Gólszerzők: Rácz Á. (40.), illetve Kovács Máté (46.)

Szekszárdi UFC: Pomozi - Füredi, Péter A., Horog (Lékó, 74.), Fekete M., Temesi (Béla, 46.), Tratnyek, Rácz Á., Gellér (Aszalós, 91.), Budai, Wirth (Rácz F., 59.)

MTK Budapest II: Varasdi - Rohrbeck (Csontos, 79.), Csernák, Fülöp, Merényi - Fördős (Rimóczi, 69.) - Miknyóczki, Kovács Mátyás, Kovács Máté, Vancsa (Radchenko, 76.) - Vasvári (Balogh B., 69.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman