HÍREK

NB III: Döntetlen a Rákosmente ellen (videó)

2022-04-17

NB III: Döntetlen a Rákosmente ellen (videó)

A vendégek korán vezetést szereztek és később csak egyszer sikerült feltörni a reteszüket.

Április 17-én lépett pályára másodszor a héten NB III-as együttesünk, az ellenfél pedig a tabellán 18. Rákosmente együttese volt a Szőnyi úti stadionban.

Kanta József vezetőedző az első kerethez tartozó labdarúgók közül ezúttal Nagy Zsomborra, Kovács Mátyásra és Stefan Spirovskira számíthatott - utóbbi most először lépett pályára a harmadosztályban. A vendégeknél az egykori élvonalbeli trénernél, Zoran Spisljaknál a kezdőcsapat tagja volt Tarjáni Péter, aki 7 évig nevelkedett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Együttesünk lépett fel kezdeményezőbben, de két kisebb, kimaradt lehetőséget követően váratlanul vezetést szerzett a Rákosmente. Ott kapott egy jó passzt balról, átvétel után, a tizenhatos előterében pedig hosszan megtolta a labdát. Földinget lefutotta, majd elhúzta a kifutó Varasdi mellett a labdát és éles szögből, laposan a kapuba passzolt (0-1).

A gólt követően teljesen beásta magát saját tizenhatosán a vendégcsapat, a mérkőzés hátra lévő részében az MTK Budapest II próbálkozott feltörni a reteszt. A 12. percben Merényi lövését gyűjtötte be Keserű kapus, majd nem sokkal később Kovács Máté tűpontos passzát követően Balogh Bence próbálhatta meg elhúzni a labdát a hálóőr mellett ziccerben, de nem járt sikerrel.

Fél óra játékot követően Lettner szerzett labdát védelmünk közepén, majd a hátrafutó védők között elesett. A játékvezető továbbot intett, de a vendégek kispadja heves reklamálásba kezdett, aminek következtében Zoran Spisljak vezetőedző és Medgyes Zoltán technikai vezető sárga lapot kaptak. Utóbbi azonban folytatta a beszédet, így a piros lap is előkerült.

A 39. percben Fellegi tekert 15 méterről, takarásból, de a labda kevéssel elkerülte a hosszú sarkot és Varasdi is rajta volt. A játék képe aztán a második félidőre sem változott, továbbra is együttesünk dominálta a mezőnyjátékot. Az 59. percben Kovács Máté lőtt 17 méterről, Keserű azonban eldőlt és védett.

Egy órányi játék után hármat is cserélt Kanta József vezetőedző, az NB III-ban először játszó Spirovski helyett pedig egy másik debütáns állt be: a Sahtar Donetsktől szerződtetett ukrán Maxim Radchenko. A 68. percben Merényi lőtt fordulásból, 22 méterről. A labda egy védőn lelassult, de így is a hosszúba tartott, Keserű pedig mellé paskolta.

A 77. percben veszélyes helyről jutott szabadrúgáshoz az MTK Budapest II, a labda mögé pedig 21 méteren Gyuris állt. A szőke középpályás eltekerte a játékszert a sorfal fölött, a vendégek hálóőre pedig kiütötte a próbálkozást - de éppen Fördős elé, aki az ötösről a kapuba lőtt (1-1).

Az utolsó negyed órában még nagyobb energiákat mozgósítottunk a három pont megszerzése érdekében, de ziccerbe nem sikerült kerülni. A legnagyobb lehetőség Merényi beadása volt, amelynek alákapott a szél, így Keserűnek kellett nyújtóznia, hogy ne hulljon a kapuba. Végül a felső lécet is érintve hagyta el a játékteret a labda.

A találkozó így 1-1-es döntetlennel zárult, a lefújást követően pedig még a vendégek trénerének, Zoran Spisljaknak is felmutatta a piros lapot Héra Csanád játékvezető.

 

NB III Közép csoport, 31. forduló
BVSC-Zugló Stadion, Budapest

MTK Budapest II - Rákosmente FC 1-1
Vezette:
Héra Csanád (Nagy B., Tóth Cs.)

Gólszerzők: Fördős (78.), illetve Ott (7.)

Kiállítva: Medgyes Zoltán (33., technikai vezető), Zoran Spisljak (94., vezetőedző)

MTK Budapest II: Varasdi - Rohrbeck (Nyirenda, 90.), Csernák, Nagy Zs., Földing (Helembai, 62.) - Fördős - Merényi, Spirovski (Radchenko, 62.), Kovács Máté, Kovács Mátyás (Gyuris, 46.) - Balogh B. (Balogh M., 62.)

Rákosmente FC: Keserű - Olasz, Ország, Darabont, Nyilas, Győrfi (Agóts, 76.), Fellegi, Ott (Barta, 81.), Vattai, Lettner, Tarjáni

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman