HÍREK

NB III-as csapatunk pontot szerzett Kozármislenyben (videó)

2022-05-04

NB III-as csapatunk pontot szerzett Kozármislenyben (videó)

Közel teli lelátó előtt, pörgős meccsen, hősiesen küzdve ért el 1-1-es döntetlent Kanta József vezetőedző együttese.

A Kozármisleny együttese a 33. fordulóban már bebiztosította bajnoki címét az NB III Közép csoportjában, az MTK Budapest II ellen pedig hazai környezetben fiesztára készültek a Baranya megyeiek.

Együttesünk dolgát nehezítette, hogy NB I-es csapatunk ismételten szinte azonos időben lépett pályára, az első keretből így ezúttal senki nem állt rendelkezésre.

A veretlen hazaiak nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, amelyet - főként az első félidőben - végig fenn tudtak tartani, a közel teli lelátó nagy örömére. A 13. percben ráadásul büntetőhöz jutott a Kozármisleny: Turi bal oldali beadását Varasdi veszélyes helyzetben kiütötte, de éppen Hampuk elé, aki az ötösről lőtt. Perkovic kézzel blokkolt, így a játékvezető büntetőt ítélt. A folytatás azonban valameylest lehűtötte a kedélyeket, hiszen bár Hampuk jobb belsővel pontosan vette célba a bal alsó sarkot, kapusunk érezte az irányt és nagy vetődéssel kiütötte a labdát.

A 16. percben aztán Tóth fejelt Hampuk elé, aki a tizenegyespont környékén átverekedte magát Merényin és Perkovic-on is, majd lőtt. Varasdi a másik irányba dőlt, de Merényi az utolsó pillanatban újra odaért és belelépett a lövésbe, amely így mintegy 30 centivel elszállt a felső léc fölött. A lapos szögletet aztán a röviden átlépték, Kirchner pedig 17 méterről, kapásból lőtt. Varasdi dermedten nézte, ahogy a löket elsuhan a bal oldali kapufa mellett.

A 21. percben aztán egy kontra erejéig sikerült kiszabadulni a szorításból. Kovács Máté lódult meg a jobb szélen, a tizenhatos magasságából pedig középre játszott. Balogh Máté elvitte a védőt, Barkóczi pedig a túl oldalt a második hullámban érkezett és azonnal lőtt, de bal lábas kísérlete elment a hosszú kapufa előtt.

Újabb öt perc telt el, amikor Barkóczi labdáját Kirchner középen elcsípte és pár méter után, védelmünk közepén szöktette Hampukot. A góllövőlista éllovasa 13 méterről, zavartalanul lőtt, Varasdi azonban újabb óriási bravúrt bemutatva hárított. Két perc múlva pedig jött a hidegzuhany a hazaiak számára!

Kovács Máté a kezdőkörből pontosan szöktette Barkóczit, aki a tizenhatos előterében befelé cselezett, majd jól passzolt Baloghnak, akitől egy védő közreműködésével vissza is kapta a labdát. 16 éves támadónk ugyan nem tudta elpöckölni a labdát a kifutó kapus fölött, de nagy lendülettel érkezve a visszapattanót tovább sodorta, majd néhány lépésről az üresen tátongó kapuba bombázott (0-1).

Hat percig futballozhatott előnyben csapatunk. A 34. percben Kirschner balról jobbra keresztbevezette a labdát tizenhatosunk vonalán, majd élesen Hampuk elé játszott, aki 12 méterről, kapásból a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-1).

Négy minutummal később Tóth fektette el Merényit védelmünk jobb oldalán, majd középre adott. Szabó Dominik emelkedett a legmagasabbra és kevéssel a bal kapufa mellé bólintott. Nem sokkal később Kónya is ezen az oldalon lépett be a büntetőterületre és középre játszott Kirchnerhez, aki kapásból lőtt. A próbálkozás jó helyre tartott, de Varasdi gyors vetődéssel leért és kitolta a labdát.

Szünet után kevesebb lehetőséget tudtak kialakítani a hazaiak, de végig nyomás alá helyezték kapunkat.

Az 52. percben Vajda löbbölte be a labdát védelmünk mögé, Hampuk pedig rástartolt - ahogy Varasdi is, aki egy ütemmel előbb ért oda és sikerült elpaskolnia a játékszert, majd néhány méterrel odébb be is gyűjtötte azt. A 64. percben aztán újabb kontrát vittünk végig. Megint csak Kovács Máté volt az akció motorja, aki felvitte a labdát, majd Balogh Mátét találta meg. A támadó tovább tolta a szélre Merényihez, aki 15 méterről lőtt, Somogyi azonban kiütötte a löketet.

Az utolsó 20 perchez érve Beke adott be jobbról, erővel, Hampuk pedig a hosszún belekapott. A labda elment keresztbe Varasdi előtt, de Tóth Zoltán a túl oldalon már túl éles szögben érte el ahhoz, hogy az üres kapuba lőjön, így középre piszkálta. Ott Hampuk kis híján újra hozzáért, de az utolsó pillanatban sikerült felszabadítanunk. Három perccel később egy előrevágott labdára Barkóczi startolt rá Horváth Dániellel. A védő jobb pozícióban volt, ráadásul a kozármislenyi kapus is érkezett - de óriási lyukat rúgott, Barkóczi pedig közel járt ahhoz, hogy begyalogolhasson a kapuba a labdával, de Horváth az utolsó pillanatban, kétségbeesetten még tisztázott.

A Kozármisleny a hajrában tovább fokozta a nyomást, de együttesünk - annak ellenére, hogy mindössze két mezőnyjátékos-cserével érkezett meg a találkozóra - hatalmasat küzdve megőrizte kapuját az újabb góltól, így a találkozó 1-1-el zárult, amivel az MTK Budapest II továbbra is a 9. helyet foglalja el a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 34. forduló
Kozármislenyi Stadion, Kozármisleny

HR-RENT Kozármisleny - MTK Budapest II 1-1
Vezette:
Fehérvári Patrik (Máyer, Molnár A.)

Gólszerzők: Hampuk (34.), illetve Barkóczi (28.)

HR-RENT Kozármisleny: Somogyi - Kónya (Füredi, 87.), Horváth D., Berdó M. (Horvát, 81.), Turi - Kozics - Szabó D. (Beke, 61.), Vajda (Gajág, 81.), Kirchner, Tóth Z. - Hampuk

MTK Budapest II: Varasdi - Csontos, Markovic, Perkovic, Fülöp, Merényi - Rimóczi (Georgievski, 69.), Radchenko - Kovács Máté, Barkóczi - Balogh M. (Osei, 76.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman