HÍREK

NB III-as csapatunk pont nélkül maradt a Paks II ellen

2022-11-19

NB III-as csapatunk pont nélkül maradt a Paks II ellen

A korai hátrányt Balogh Bence góljával faragtuk, de egyenlíteni nem sikerült.

A Paks II ellen folytatta szereplését az NB III Közép csoportjában az MTK Budapest II. Mezei Szabolcs idén először, míg Horváth Artúr és Biben Barnabás hosszabb idő után kaptak ismét lehetőséget a csapatban, míg Lauri most először volt a kezdőcsapat tagja az NB III-ban. A vendégeknél az első keret tagjai közül csak Vas Gábor kapott lehetőséget, de Volter, Simon Barnabás, Pesti és Szekszárdi is bemutatkoztak már az idény során az NB I-ben.

A 13. percig kellett várni az első lehetőségre, amikor Volter csavart egy szabadrúgást 23 méterről a kapu bal oldala felé, Velicskó azonban kiütötte. Nyolc perccel később gyönyörű akciót futtattunk végig a pályán. Horváth Artőúr kiválóan, a védők között tette ki a jobb szélre Laurinak, aki azonnal középre passzolt a befutó Bibenhez. A támadót játszó középpályás kapásból, ütemesen a jobb alsó felé passzolt, de Simon Barnabás remek érzékkel leért. Nem sokkal később pedig a vezetést is megszerezte a Paks.

A 24. minutumban Görög Gergő lódult meg a jobb szélen és betört a tizenhatosra, ahonnan 9 méterről, kissé kiszorított helyzetből lőtt, a labda Velicskó kezét is érintve jutott a kapunkba (0-1). Öt perccel később ráadásul Juhász Bálint mögött Ribárt ugratták ki a vendégek, aki levitte az alapvonalra, majd visszagurított a második hullámba, ahol kizárólag fehérmezesek érkeztek, közülük Volter bombázott a kapu közepébe (0-2).

A 34. percben Ribár indította Pestit szép mozdulattal Juhász mellett. A támadó lépéselőnybe került és 12 méterről, balról, ballal tüzelt, de Velicskónak sikerült belekapnia. A szünetben aztán Szőke Gergőt és Balogh Bencét is pályára küldte Kanta József vezetőedző. Ennek ellenére újabb nagy helyzetet alakított ki a Paks, amikor a 49. minutumban egy bal oldali bepasszt 15 méterről, érkezésből Horváth Kevin lőtt rá. Velicskó kitolta, de érkezett Pesti, aki 7-8 méterről, teljesen egyedül, zavartalanul lőtt, ám a felkelni még nem tudo hálóőrünket találta el.

Ráadásul két percre rá Godwords próbálta fedezve kiengedni a labdát, ám Pesti erőszakosabbnak bizonyult és megszerezte, majd az alapvonalról begurítva megtalálta Voltert, aki 9 méterről azonnal lőtt, ám Velicskó védett. Ezt követően elkezdtünk kibontakozni és előbb Mezei csavart 15 méterről, a védők feje fölött a bal felső mellé, majd Törőcsik kísérletét kellett hárítania Simon kapusnak és bár Biben berobbant, ziccerben egyrészt hibázott, másrészt az asszisztens lest jelzett.

A 62. percben Zoltán futott el a bal oldalon és középre gurított Pestinek, aki 8 méterről lőtt, Velicskó nagyot védett. Négy percre rá együttesünk is ziccert hibázott: Kapronczai előreívelését Vas levette, de hibázott és távol került tőle a labda, ráadásul egyensúlyát is elvesztette, Balogh Bence pedig lecsapott és rávezette Simonra, ám nem sikerült a hosszúba passzolnia. Ezt követően debütált a felnőtt fociban Csöngei Balázs, aki Laurit váltotta és így már pályán volt, amikor egy bal oldali beadás után Biben Balogh Bencét találta meg középütt, támadónk pedig az ötösről a kapuba passzolt (1-2).

Ezekben a percekben már nagy tempót diktált csapatunk a közelítés érdekében és a szépítést követően is beszorította a paksiakat. A 79. percben Törőcsik 17 méteres tekerését hatalmas bravúrral ütötte ki a bal felső elől Simon Barnabás, majd a szöglet után Godwords lőtt szintén ebből a távolságból, ám a kapus fogta. Ezután viszont már csak a Paks alakított ki ziccert: a 90. minutumban elszaladtak egy kontrával, Dibusz pedig jobbról a középen teljesen üresen álló Pestihez játszott. A csatár átvette és higgadtan elpöckölte Velicskó mellett - de a labda a kapufáról éppen kapusunk kezébe pattant vissza.

Több gól már nem esett, a Paksi FC II elvitte a három pontot a Lantos Mihály Sporttelepről.

 

NB III Közép csoport, 18. forduló
Lantos Mihály Sportközpont

MTK Budapest II - Paksi FC II 1-2 (0-2)

Gólszerzők: Balogh B. (75.), illetve Görög (24.), Volter (29.)

MTK Budapest II: Velicskó - Bene, Godwords, Juhász B., Kapronczai - Lauri (Csöngei, 68.), Mezei, Horváth A. (Szőke, 46.), Juhász L. (Balogh B., 46.) - Biben, Törőcsik

Paksi FC II: Simon B. - Osztermájer, Vas G., Szekszárdi, Gregor (Zoltán, 61.) - Görög, Horváth K. (Heisler, 81.), Lakatos-Lengyel, Volter - Ribár (Dibusz, 71.), Pesti

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman