HÍREK

NB III-as csapatunk 3-0-ra legyőzte a Vácot

2022-03-20

NB III-as csapatunk 3-0-ra legyőzte a Vácot

Kovács Máté duplázott és Balogh Máté is eredményes volt.

A Balassagyarmat és Makó elleni vereségeket követően egy, a tabellán hátrébb helyezkedő csapat ellen kísérelt meg visszatérni a győzelem ösvényére NB III-as csapatunk. Kanta József együttese a Szőnyi úti stadionban a 16. helyen álló Vác FC ellen lépett pályára a 26. fordulóban.

Az első kerethez tartozó játékosok közül a szezonban először most Varju Benedek is a szakmai stáb rendelkezésére állt, csakúgy, mint Herrera, Palincsár és Miknyóczki.

Az első félidőben inkább a mezőnyjáték dominált, de így is sikerült vezetéshez jutnia együttesünknek. Balogh Máté szerzett labdát a Vác tizenhatosának jobb oldalán. A játékszer Miknyóczki elé került, aki befelé tolt, Tölgyes pedig a büntetőterületen belül buktatta. A megítélt tizenegyest Kovács Máté passzolta a kapuba (1-0).

A második játékrész aztán jóval eseménydúsabbra sikerült. Az 55. percben megdupláztuk előnyünket, amikor Herrera távoli szabadrúgását Nacsa elszámította, rossz kijövetelét követően pedig Balogh Máté fejjel az üres kapuba továbbított (2-0).

Hét perccel később Osei tolta ki a labdát jobbra Merényihez, aki 18 méterről, jobbal, laposan lőtt. Kísérletéhez a váci kapus hozzáért, így pedig a játékszer elment a kapufa mellett. A szögletet követően Miknyóczkiról perdült a labda a kapu irányába, de Nacsa begyűjtötte.

A 67. percben aztán Miknyóczki szerzett labdát és nagy lendülettel betört a tizenhatosra, ahol buktatták. Az újabb büntetőt Herrera végezte el, de kissé "eltörte", a labda így a bal kapufa mellé pattogott.

Öt minutummal később Gyuris gyűjtött be egy hosszú beadást, majd az alapvonal közelében visszafordulva átverte védőjét és éles szögből lőtt, a labda pedig a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. És a következőkben is Gyuris percei jöttek. Előbb középről, 18 méterről próbálkozott nagy erővel - Nacsa a levegőbe ütötte a labdát, amit Osei berobbanva, talppal sodort mellé -, majd ballal, 17 méterről is kísérletezett, akkor kissé célt tévesztett.

A 78. percben viszont harmadjára is betalált együttesünk. Osei szerzett labdát egy tétova védőtől a tizenhatoson belül, a játékszer pedig Kovács elé került, aki egyedül vezethette a kapusra. A kiszaladó hálóőr mellett higgadtan jobbra eltolta, aztán a hálóba gurított (3-0).

A háromgólos előny tudatában Kanta József vezetőedző az utolsó tíz percre kapust cserélt: Varasdi helyett Velicskó érkezett. A frissen beállt hálóőr pedig nem is jött zavarba, hiszen a Vác egyetlen lehetőségénél bravúrral hárított. A 89. percben ugyanis Tóth Levente forgolódott a tizenhatoson belül, majd a lendülettel érkező Torda elé pattant a labda, aki kapásból lőtt, de Velicskó védett.

A háromgólos sikerrel csapatunk visszaelőzte a tabellán a vereséget szenvedő Iváncsát és 26 kört követően a 6. helyen áll.

 

NB III Közép csoport, 26. forduló
BVSC Stadion

MTK Budapest II - Vác FC 3-0
Vezette:
Takács Ákos (Benkő, Molnár L.)

Gólszerzők: Kovács Máté (17., 78.), Balogh M. (55.)

MTK Budapest II: Varasdi (Velicskó, 81.) - Varju (Merényi, 46.), Fekete (Csernák, 81.), Baki, Herrera - Rimóczi - Miknyóczki, Palincsár (Fördős, 46.), Kovács Máté, Osei - Balogh M. (Gyuris, 65.)

Vác FC: Nacsa - Földi (Balázs, 63.), Kasza, Lukács, Zámbó, Mertse, Tóth L., Szunyog, Nagy Z. (Balga, 79.), Tölgyes (Purzsa, 79.), Tóth D. (Torda, 79.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman