HÍREK

NB III: a második NB-s szezonját játszó PTE-PEAC látogat a Lantos Mihály Sportközpontba

2022-11-05

NB III: a második NB-s szezonját játszó PTE-PEAC látogat a Lantos Mihály Sportközpontba

47 éves fennállása során soha nem szerepelt még ilyen jól a pécsi rivális.

Az MTK Budapest II számára még öt tétmérkőzés van hátra az idényből. Kanta József vezetőedző csapata - amely a tervek szerint az idény hátra lévő részében pályaválasztóként a Lantos Mihály Sportközpontban fogadja majd riválisait - a 16. fordulóban a PTE-PEAC együtteség látja majd vendégül.

Az 1975-ben a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club fúziójából megalakult gárda 1978 és 1981 között három idényt töltött már a harmadik vonalban, de az akkor a Baranya megyei első osztály volt, ugyanis az akkori lebonyolítás szerint az NB I és az NB II alatt már a megyei bajnokságok következtek. Ezt követően egyszer már valóban belekóstolhatott az NB-s bajnokságok légkörébe a klub, 1991-ben ugyanis a Pécsi Postást megelőzve megnyerték a pontvadászatot és feljutottak az NB III-ba. A Dráva csoportban viszont csak 14.-ként zártak, így visszatértek a megye I-be, ahol az elmúlt 30 évben folyamatosan szerepeltek.

2018-ban aztán az újjáalakuló klubvezetés nagy célokat, köztük az NB III-as szereplést tűzte ki a keret elé, ami mostanra beérett: a Pécsváradi Spartacust két ponttal megelőzve újra megnyerték a Baranya megyei pontvadászatot, így a harmadosztályba kerültek. Az elsőséget már a PMFC stadionja mellett épült új pályájukon ünnepelhették, a klub pedig jobban teljesít, mint valaha, hiszen jelen pillanatban a 10. pozíciót foglalják el a tabellán.

Házi gólkirályuk 7 találattal Makai Márk, az NB I-ből vagy klubunk utánpótlásából viszont egy név sem lehet ismerős drukkereinknek, hiszen a PTE-PEAC szinte kizárólag különböző pécsi vagy környékbeli nevelésű labdarúgókra támaszkodik.

A találkozó november 6-án 13 órakor kezdődik a Lantos Mihály Sportközpontban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-17 20:30 Mezőkövesd Városi Stadion

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman