HÍREK

Nagyon fontos pontokat szereztünk (GALÉRIA)

2019-03-30

Nagyon fontos pontokat szereztünk (GALÉRIA)

2-1-es győzelmet arattunk a DVTK ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése. 

MTK Budapest–DVTK 2-1 (2-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2877 néző

Vezette: Pintér Csaba (Király, Szert, Szalai, Berke, Kovács)

Gólszerző: Gera (22., 27.), illetve Tajti, (43.)

Sárga lap: Kanta (60.), Katona (84.), Mihajlovics (90+2) illetve Márkvárt (46.)

MTK Budapest: Horváth – Gengeliczki, Pintér, Balogh – Katona, Kanta (Vass Patrik, 61.), Vass Ádám, Bognár, Szelin – Gera (Mihajlovics, 78.), Torghelle (Diallo, 70.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

DVTK: Antal – Sesztakov, Brkovics, Polgár (Bacsa, 74.), Tamás – Hasani, Szabó, Márkvárt, Juhar (Prosser, 45.) – Tajti, Mihajlovics (Vernes, 66.)

Vezetőedző: Fernando Fernández

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában együttesünk a tabella 10. helyén álló DVTK-t fogadta. A találkozó előtt az élvonalban 300. meccsén pályára lépő Kanta Józsefet köszöntötte klubunk sportigazgatója, Polyák Balázs. Lucsánszky Tamás – aki először ült hazai tétmeccsen klubunk kispadján – bizalmat szavazott Horváth Lászlónak, aki első alkalommal védett MTK színekben az NB I-ben.

Az első hazai helyzetet a 8. percben jegyezhettük fel: ekkor Gera kapott remek labdát Bognártől, lövése azonban szögletre pattant az egyik védőről. A sarokrúgást követően ismét Gera próbálkozhatott, 18 méterről eleresztett kapáslövésére szépen ért le Antal.

A 21. percben ismét Gera került ígéretes pozícióba – ezúttal Kanta átadását követően –, ám Torghellével egymást zavarták a kapu előtt, elmaradt a találat. Nem úgy a 22. percben, amikor Kanta szerzett labdát, tökéletesen ívelt be, Gera pedig a hosszúba fejelt. Antal ugyan beleért a labdába, nem tudott hárítani.

Öt perccel később növelni tudtuk az előnyt: Katona passzolt Bognárhoz, aki Gerát ugratta ki remek ütemben, Dani pedig Antal lábai között a kapuba lőtt. A gól után sem álltunk meg: a 33. percben Katona adott be, majd Torghelle fejelt Bognár elé, akinek a lövése a kapu fölé ment.

Két perccel később a mi kapunk előtt adódott lehetőség, ám Kanta önfeláldozóan dobta bele magát Juhar lövésébe, így szöglet lett belőle. A félidő vége előtt sikerült szépítenie a DVTK-nak: a jobb szélről érkezett beadás az ötösünk elé, a felszabadítás Tajti elé került, aki kapásból, ballal a sarokba lőtt, így 2-1-es állásnál mehettünk pihenni.

A második játékrészt a piros-fehérek kezdték aktívabban, ám igazán nagy sanszig nem jutottak el. A 60. percben Hasani ballábas tekerésénél izgulhattunk picit, de szerencsére a labda elkerülte a kapunkat. Hat perccel később Antalnak kellett tisztáznia Torghelle elől, a kipattanóra Szelin érkezett, de lövését hárította a vendégek hálóőre.

A 73. percben növelhettük volna az előnyt: Bognár szöktette Szelint, aki balról centerezett, a csereként beálló Diallo azonban csak oldalról rezgette meg a hálót. A 90. percben Diallo a saját kapunk előtt is feltűnt, ekkor Vernes szögleténél mentett akrobatikus mozdulattal. 

Az utolsó percekig jól zártunk, okosan játszottunk, így alig akadt újabb DVTK lehetőség, így rendkívül fontos három ponttal gazdagodtunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman