HÍREK

Nagy Zsombor a légmell után újra a pályán (lapszemle)

2021-12-01

Nagy Zsombor a légmell után újra a pályán (lapszemle)

A Nemzeti Sport cikkét szemlézzük.

Hosszú, fájdalmasan hosszú két hónap van Nagy Zsombor mögött.

Több okból is. 

Lapunk is megírta, hogy szeptember 25-én, a Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert bajnokin az MTK Budapest 23 éves csapatkapitánya súlyos sérülést szenvedett: Marin Jurina egy fejpárbaj közben megütötte a védőt, aki légmellet kapott, és egy hétig kórházban kezelték (a borsodi csatár, a klub azóta sem érdeklődött a futballista hogylétéről).

A bordák közé fúrt csövön keresztül szívták ki a mellhártyák közé szorult levegőt, így a légzés napokig rettenetes kínokat okozott - de Nagy Zsombor túljutott a krízisen. A Kisvárdán elszenvedett 0-5 egyetlen jó híre az lehetett a kék-fehérek számára, hogy a védő a hajrában beállhatott, másnap pedig 68 percet játszott az NB III-ban, vagyis bajnoki mérkőzéseken ismét számítani lehet rá.

"Öt napig volt az a cső a bordáim között - emlékezett Nagy Zsombor. - A hatodik napon engedtek haza, de még a húszperces sétára is figyelni kellett, akkor nagyon messzinek tűnt, hogy újra a pályán legyek. A sérülés utáni ötödik-hatodik héten kezdhettem kocogni, és az orvosi stáb, a rehabilitációs szakemberek, a gyógytornászok mind rengeteget segítettek abban, hogy minél előbb visszatérhessek. Légzésgyakorlatokkal kezdődött a gyógytorna, aztán szépen lassan újra elkezdhettem dolgozni. Most azt mondom, a vártnál gyorsabban tértem vissza. Az biztos, hogy a csapatedzéseknél, a játékos gyakorlatoknál éreztem az éhséget, hiányzott a mozgás, a labda. Feküdtem, pihentem eleget ahhoz, hogy nagyon tudjak annak örülni, hogy edzésre mehetek."

A visszatérés a szakemberek felügyelete mellett fokozatos volt - végig vigyázni kellett arra, hogy a felsőtestét kíméljék. Ráadásul a vírusfertőzés miatt fokozott veszélynek volt kitéve a sérült mellhártyák miatt, így egy ideig nem is találkozhatott a csapattársakkal. Idővel aztán egyre többet és többet vállalhatott az előírt feladatokból. A védő azt mondja, a kisvárdai bajnoki előtt egy hetet edzett a csapattal együtt, amikor már mindent teljes erőbedobással ugyanúgy csinálhatott, mint a többiek, és a test a test elleni küzdelemnél sem kell visszafognia magát.

"Még nem vagyok tökéletes erőállapotban és formában - mondta Nagy Zsombor. - De két hónap kihagyást követően ez nem meglepő."

Másfajta fájdalom: amíg Nagy Zsombor irányította az MTK védelmét, a csapat az ötödik helyen állt. Az említett Mezőkövesd elleni meccsen Marko Perkovics, a másik belső védő is súlyosan megsérült (ő is hamarosan visszatérhet, a vasárnapi NB III-as bajnokin a légiós is játszott már), és a duó távollétében a csapat hét bajnokin két pont szerzett, ötször kikapott és az utolsó helyre esett vissza. Mondhatjuk: még a nyáron két gólerős támadót, Schön Szabolcsot és Varga Rolandot vesztette el a klub, menet közben két belső védő is kidőlt: elöl is, hátul is meggyengült az MTK.

"Nagyon nehéz volt kívülről, a televízióból vagy a nézőtérről figyelni, hogy nem megy a csapatnak - mondta a futballista. - Nem könnyű válaszolni a kérdésre, mik lehetnek a mélyrepülés okai. Új edzőnk van, Márton Gábor, aki hangsúlyozta, az egyéni érdekeket háttérbe kell szorítani, a csapat sikere a fontos, bent kell maradnunk az első osztályban. Szeretnék mielőbb a legjobb állapotba kerülni, rengeteget dolgozom, hogy fizikailag utolérjem magam, és bízom abban, hogy tudok segíteni a csapatnak abban, hogy elérjük a céljainkat."

Forrás: Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman