HÍREK

Ezen a napon nyertük meg tizenegyedszer a Magyar Kupát

2019-05-13

Ezen a napon nyertük meg tizenegyedszer a Magyar Kupát

Botrányos mérkőzésen Kuttor gólja döntött 1998-ban.

Különleges látványosság vezette be a labdarúgó Samsung Magyar Kupa döntőjét a Fáy utcai stadionban. A két finalista, az MTK Hungária FC és az Újpesti TE játékosai egyenként futottak ki a pályára, a játékvezető és a két csapatkapitány helikopterrel érkezett a kezdőkörbe. 12 ezer néző előtt, Tóth Vencel sípjelére csapatunk a következő összeállításban kezdett: Babos - Lőrincz - Kuttor, Molnár Z., Szekeres - Madar, Halmai, Illés, Szamosi - Szabados, Orosz (csere: Szabados helyett Zimmermann (77.), Orosz helyett Kincses (90.). Az együttes mestere Garami József volt.

És a gól története: mezőnyfölénybe került az MTK, az újpestiek a saját térfelükre húzódtak. A 71. percben Orosz fejelte vissza a labdát Halmai elé, aki középről, 17 m-ről a bal kapufára bombázott. A 73. percben megszerezte a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet is csapatunk. Szamosi adott középre az alapvonalról, a labda Kuttorhoz került, aki 4 m-róla bal alsó sarokba gurított (1-0).

A gól után elszabadultak az indulatok a lelátón és a pályán egyaránt, de perc múlva aztán megnyugodtak a kedélyek. Az újpestiek nagy hajrát nyitottak az egyenlítésért. Ekkor az MTK többnyire csak védekezett, de aztán Illés előtt adódott még két helyzet, a második alkalommal 7 méterről a bal kapufát találta el.

A kupa átadására hosszú perceket kellett várni, hiszen a gyepet ellepték az újpesti szurkolók, az MTK játékosait a rohamrendőrök kordonjai védték. Végül aztán sikerült rendet teremteni, s csapatunk átvehette a Magyar Kupát - a kupa történetében immár tizenegyedik alkalommal!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman