HÍREK

Ezen a napon nyerte meg csapatunk a Magyar Népköztársaság Kupát (1968)

2019-08-20

Ezen a napon nyerte meg csapatunk a Magyar Népköztársaság Kupát (1968)

Kilencedik alkalommal lettünk kupagyőztesek!

MTK - Bp. Honvéd 2-1

Népstadion, 10.000 néző, játékvezető: Soós Gábor

MTK: Hajdú József - Szántó Tibor, Dunai Lajos, Jenei István, Strasszer László - Csetényi Csaba, Török József - Sárközi István, Oborzil Sándor, Szuromi Antal, Kékesi Mihály. Vezetőedző: Kovács Ferenc.

Góllövőink: Szuromi Antal, Oborzil Sándor (11-esből). 

A Magyar Népköztársasági Kupa nagydöntőjében 128 csapat vett részt. A 16 NB I-es, a 18 NB I/B-s és a 48 NB II-es csapat selejtező nélkül jutott a nagydöntőbe. A további 46 helyre a megyei és a budapesti selejtezők után kerültek be az együttesek.

A 128 csapatot 16 csoportba osztották, és mindegyikben szerepelt egy-egy NB I-es klub. A csoportokon belül egyenes kieséses rendszerben folyt a küzdelem. A 16 csoportgyőztes alkotta a legjobb 16 mezőnyét. Az MTK a Pomázi KSK-t verte 4-0-ra.

Csapatunk a negyeddöntőben az Újpesti Dózsa ellen 4-3-ra, az elődöntőben a Szegedi VSE ellen 2-1-re győzött. A fináléban pedig a Bp. Honvéd együttesét múltuk felül.

Az 1968-as bajnokságot Hidegkuti Nándorral kezdte a csapat, még a kupadöntőben is ő irányított, de szeptemberben már Kovács Ferenc ült le a kék-fehérek kispadjára.

Érdekes, hogy a tények ellenére Hidegkuti Nándor eredmény listáján a legtöbb helyen nem szerepel ez az MNK-siker, Kovács Ferencén pedig igen, neki "adták" ezt a győzelmet...

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman