HÍREK

Ezen a napon nyerte csapatunk az első bajnoki címét

2019-11-20

Ezen a napon nyerte csapatunk az első bajnoki címét

1904-ben nyerte meg csapatunk az első bajnoki címet.

Az I. osztály mezőnye 1904-ben tovább bővült, mivel az MLSZ  elfogadta a bajnokságra újra – most már Műegyetemi Athletikai és Football Club néven – jelentkező műegyetemisták nevezését. A bajnoki erőviszonyok az előző, 1903-as évhez képest nem változtak, az élen a tavalyi dobogósok végeztek, csak a sorrend módosult. 

Első bajnoki címét szerezte meg csapatunk, az MTK - amely november 20-án, a bajnokság utolsó mérkőzésén 5:1-re legyőzte a Fővárosi TC gárdáját. 

Az aranyérem sorsa óvások után a zöld asztalnál dőlt el. A szövetség a záró forduló előtt az október 30-án döntetlenül (1:1) végződött MTK – MAFC mérkőzés mindkét pontját – jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt – az MTK-nak ítélte. Ezzel a döntéssel, és a bajnokság utolsó találkozóján elért sikerrel a kék-fehérek minimális, 1 pont különbséggel előzték meg az egyébként lényegesen jobb gólaránnyal rendelkező FTC-t, és 3 ponttal a BTC-t - s így már a pályán ünnepelhettek!

Az újonc Fővárosi Torna Club nem tudott versenyben lenni a legmagasabb osztályban, messze leszakadva a mezőnytől az utolsó helyen végzett. A legjobbak közé visszavett MAFC csapata csalódást keltett, mindössze 1 pont választotta el az osztályozót jelentő 8. helytől.

Az osztályozókon a Fővárosi Torna Club, és a “33” Football Club is megtartotta helyét az első vonalban.

Első bajnokcsapatunk játékosai: Sebő Gyula, Nagy Ferenc, Kürschner-Szűcs Izidor, Pozsonyi Imre, Révész Béla, Schaar Izidor, Frank Imre, Károly Jenő, Hoffer István, Steiner Rezső, Káldor-Zulu Lipót, Deutsch Leó, Herquett Rezső, Nárai Károly, Markovits Péter, Weisz II Lajos, Buócz Gyula, Domonkos László, Garai Lajos. Edző: Kertész Sándor Sala.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman