HÍREK

Ezen a napon győzött az Aranycsapat 7-1-re Anglia ellen

2019-05-23

Ezen a napon győzött az Aranycsapat 7-1-re Anglia ellen

Csapatunkból négyen is játszottak a mérkőzésen.

A világbajnoki felkészülés része volt ez az 1954. május 23-án játszott találkozó is. Mégis más volt annak a hatalmas érdeklődésnek az oka, ami a mérkőzést mind itthon, mind nemzetközileg kísérte. A jegyek már hetekkel korábban elkeltek, és ha 500 ezer ember fért volna be a Népstadionba, az is kevés lett volna. Mindenki látni akarta az angol csapatot és remélte, hogy most láthatja azt is, ahogy a magyarok diadalt aratnak. Hiszen az előző, a 6-3-as magyar sikert nálunk Szepesi György közvetítésében csak hallhatták, olvashatták, és egy-egy részletét filmhíradóban nézhették meg a szurkolók, de átélni a győzelmet az mégiscsak más.

S hogy mi történt a visszavágón? A találkozón négy kék-fehér (akkori néven Vörös Lobogó) játékos is pályára lépett: Lantos, Zakariás, Hidegkuti és csereként Grosics helyett Gellér. Két Hungária körúti futballista is gólt szerzett:

8.perc - Wright a kaputól húsz méterre lökte Hidegkutit. A szabadrúgás elé felállt az angol sorfal, de ez nem zavarta Lantost, aki a labdát a sorfal mellett védhetetlenül küldte a bal sarokba. 1-0

62.perc - középcsatár helyén most Czibort láthattuk. Egy csellel átjátszotta Owent és a labdát a balszélről befutó Hidegkuti elé gurította, aki nehéz szögből, tizenöt méterről a kapu jobboldali léce mellé vágta a hatodik gólt. 6-0

A végeredmény: Magyarország-Anglia 7-1! Soha még ekkora arányú vereséget nem szenvedett az angol válogatott!

A szurkolók szellemes rigmust faragtak az összesen egy hetet Magyarországon töltő angolokról, ami így szólt: "Az angolok egy hétre jöttek és hét-egyre mentek!"

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman