HÍREK

Megnyertük a fővárosi rangadót és tovább növeltük előnyünket

2020-03-14

Megnyertük a fővárosi rangadót és tovább növeltük előnyünket

Az NB II fővárosi rangadóján nagy csatában, szép gólok után rendkívül fontos győzelmet arattunk a Vasas FC ellen. 3-1-es sikerünkkel növeltük előnyünket a tabellán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

MTK Budapest - Vasas FC 3-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapu

Gólszerző: Cseke (62.), Prosser (64.), Baki (93.), ill. Vernes (63.)

Összeállításunk: Varga - Fülöp, Baki, Pintér, Nagy Zs. (Prosser, 38.) - Cseke, Palincsár, Bognár (Mezei, 71.) - Katona, Lencse (Bíró, 81.), Schön

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójának rangadóján a Vasas FC-t fogadtuk, a találkozóra zárt kapuk mögött került sor. A győzelmi kényszerben játszó vendégek kezdtek aktívabban, de pár perc után átvettük az irányítást. Az első nagyobb lehetőségünk a 13. percben jött: Bognár szabadrúgásáról Pintér és Baki is centikkel maradt le a labdáról.

Bő negyedórával később lesgyanús helyzetben Feczesin lépett ki, ám a bajnokságban kezdőként debütáló Varga eszen nem tudott túljárni. Mi egy kapufával válaszoltunk: Bognár 15 méteres, szépen helyezett lövése után kifelé jött a labda, ezzel addig mi álltunk a legközelebb a gólhoz.

A Vasas kontráiban ott volt a veszély, ám a 38. percben jöhetett volna egy óriási gólszerzési esély, ám úgy tűnt, a kiugró Lencsét gólhelyzetben kétszer is visszarántotta védője, de nem ítélt a játékvezető 11-est.

Schön és Lencse is betalálhatott volna még, ám előbbi kísérleténél Jova mentett nagyot a léc alól, majd Lencse az oldalhálóba lőtt, így az első 45 perc gól nélkül ért véget. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Nagy Zsombor megsérült, őt Prosser váltotta a 38. percben. 

A második játékrészt egy veszélyes Cseke-átlövéssel kezdtük, ami alig ment mellé, míg a túloldalon Szatmári 17 méteres löketét fogta szépen Varga. Nem sokkal később Szatmári 11 méterről lőtt a léc fölé.

A 62. perc után aztán rendkívül izgalmas percek jöttek: előbb Lencse futott el a bal szélen, Schönnek centerezett, aki észlelte a második hullámban érkező Csekét, négyesünk 18 méterről bombázott, lövése pedig utat talált a kapuba (1-0).

Az ellentámadásból egyenlített a Vasas: Vernes maradt üresen középen, és lőtt kapunkba egy bepasszolt labdát követően (1-1).

Erre remekül reagált a csapat: a 64. percben Schön balról érkező beadását Prosser lőtte be közelről (2-1), így újra mi vezettünk.
 

 

A játékrész közepén le is zárhattuk volna a meccset, ám Palincsár átlövése után centikkel mellé ment a labda. A folytatást is nagy csata jellemezte, de ebben is helyt álltunk, sőt az utolsó percben minden nyitott kérdést lezártunk. Gyors kontrát vezettünk, aminek a végén Baki vezethette Jovára a labdát, védőnk hidegvérét megőrizve átpöckölte a labdát a kapuson, ezzela találattal pedig megnyertük a rangadót. 3-1-es sikerünkkel tovább növeltük előnyünket a tabellán.

A teljes mérkőzés visszanézhető itt:
 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-17 20:30 Mezőkövesd Városi Stadion

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman