HÍREK

MTK - DVTK: történelem

2019-03-27

MTK - DVTK: történelem

Szombaton a DVTK-t fogadjuk az OTP Bank Ligában.

Ez lesz a két csapat 91. első osztályú bajnokija. Eddig klubunk dominálta a párharcot: 47-szer nyertünk, 21-szer a miskolciak, 22-szer pedig döntetlen született. Kétszer egyébként a másodosztályban is találkozott a két fél, a második vonalban mindkétszer az MTK szerezte meg a három pontot.  

Az első mérkőzést 1950. szeptember 17-én rendezték, akkor is a mieink győzzte - Textiles SE néven 4-2-re 12 ezer szurkoló előtt.  

A múlt alapján gólgazdag összecsapásra számíthatnak a szurkolók, az eddigi mérkőzéseken ugyanis átlagban három gól született (a legutóbbin például öt).  

A két csapat legnagyobb gólkülönbségű összecsapását 1951-ben játszották, akkor 7-0-ra ütöttük ki a “Diósgyőri Vasast”. De szintén emlékezetes volt az egy évvel későbbi, 8-2-es siker is.  

Az MTK és a Diósgyőr az idei szezonban már két alkalommal találkozott egymással, és a hazai pálya mindig döntő előny volt: a 4. fordulóban 1-0-s kék-fehér siker született, míg a 15. körben 3-2-re nyertek a miskolciak odahaza.  



A mérkőzésre elővételben online már lehet belépőt venni ITT, a meccs szünetében pedig dekázó verseny lesz, amelyre itt lehet jelentkezni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman