HÍREK

MTK-Diósgyőr - a kispadok számokban

2023-03-13

MTK-Diósgyőr - a kispadok számokban

Hétfőn este kerül sor a Merkantil Bank Liga tavaszi rangadójára, csapatunk a jelenleg listavezető DVTK-t fogadja.

Mint ismert, a meccset eredetileg vasárnap rendezték volna, de a jogtulajdonos televízió közvetítésre jelölte ki a rangadót, így megváltozott az időpont. Hétfőn egyébként csak az az egy hazai bajnoki lesz a profi osztályokban, így komoly, országos figyelem övezi majd a 19:00-kor kezdődő mérkőzést a televízióban is.

A Diósgyőr jelenleg vezeti a tabellát, a különbség viszont két pont, így a győzelmünk esetén hosszabb idő után visszakerülhetünk a tabella élére is, ahol legutóbb 16 fordulóval ezelőtt álltunk.

Mindkét együttes komoly élvonalbeli múlttal rendelkezik, és mindkettő kimondott célja, hogy visszakerüljön az NB I-be, és erre a tabella jelenlegi állása alapján meg is van az esélye. De ezen felül is érdekes aspektusa lehet a párharcnak a két fiatal edző személye is, hiszen nálunk a 38 éves Horváth Dávid ül a kispadon, míg ellenfelünknél a 40 éves Kuznyecov Szergej, akik berobbantak a hazai futballéletbe. Mindketten kimagasló szériával rendelkeznek ugyanis jelenlegi csapatuk élén. 

Horváth Dávid 
- az ötödik helyen vette át csapatunkat, amikorra már hat pontra távolodtunk el a feljutást érő pozícióktól.
- az azóta eltelt 13 bajnokin nem szenvedett vereséget, 11 győzelem mellett 2 döntetlen áll a neve mellett, ami egészen kimagasló, 89,74%-os mérleg, az NB I-ben és az NB II-ben senkinek nincs ilyen jó mutatója. Érdemes megjegyezni, hogy Horváth tavaly beugróként négy meccsen az élvonalban már volt csapatunk vezetőedzője, akkor három találkozót megnyert és egy döntetlennel zárult - ez azt is jelenti, hogy az eddigi 17 bajnoki mérkőzésén nem kapott ki az MTK kispadján.
- tavasszal irányításával eddig hat bajnoki forduló alatt nem kapott gólt csapatunk.


Kuznyecov Szergej
- augusztusban a 13. helyen vette át a DVTK irányítását, vezetésével lépkedtek előre a tabellán az első helyig. 
- az eddigi 21 bajnokijából 17 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség a mérlege, ami szintén kimagasló, 82,5%-os mutató, így - azokat figyelembe véve, akik hosszabb ideje, tehát legalább 5 meccse irányítják csapatukat - a hazai profi mezőny két jelenlegi legjobb mutatójával szakvezetője is összecsap a hétfői rangadón, amelyre belépőt elővételben itt lehet vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman